Η Τατιάνα Αβέρωφ

παρουσιάζει στα Γιάννενα

το νέο της μυθιστόρημα

Έγκλημα στον Παράδεισο

     

Η συγγραφέας Τατιάνα Αβέρωφ θα επισκεφτεί τα Γιάννενα στις 7 Φεβρουαρίου 2018, για να παρουσιάσει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Έγκλημα στον Παράδεισο. Το πρώτο αστυνομικό έργο της Τατιάνας Αβέρωφ είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα χαρακτήρων που συνδυάζει το σασπένς της αστυνομικής πλοκής με μια διεισδυτική ματιά στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής επαρχίας. Ένα καυστικό σχόλιο για την «πραγματικότητα» της μικρής κλειστής κοινωνίας στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης και μια ερωτική ιστορία που σιγοβράζει….

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, στις 7:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία, Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου).

Θα μιλήσει 

  • ο βουλευτής Κώστας Τασούλας και

  • η φιλόλογος Ρένα Παπαδογεώργου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει

  • ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συντονίζει

  • ο δημοσιογράφος Φιλήμων  Καραμήτσος.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, η ζωή κυλάει ήσυχα, σχεδόν ειδυλλιακά. Όλα δείχνουν πως η Μαρία έχει διαλέξει το ιδανικό περιβάλλον για να υπηρετήσει τη θητεία της ως αγροτική γιατρός και να ξεφύγει απ’ το τραυματικό παρελθόν της στην Αθήνα. 
Ώσπου γίνεται ένας φόνος…
Ο αστυνόμος Περικλής Γαλάνης έρχεται απ’ τα Γιάννενα για να εξιχνιάσει τον μυστηριώδη θάνατο του δημάρχου Κωλέττη, ενός ξεχωριστού ανθρώπου που όλοι πίνουν νερό στο όνομά του. Το κίνητρο μοιάζει ακατανόητο, οι ύποπτοι πολλοί όσο και απρόβλεπτοι. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς ο Γαλάνης παλεύει να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που του θέτει ο ντόπιος αστυνομικός και μια παράξενη κοινότητα με τα μυστικά της και τα ψέματά της.

    

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Όση ώρα περιεργαζόταν η Μαρία τα παγάκια στο ποτήρι της, ο Γαλάνης σκαρφάλωνε στο βουνό αποφασισμένος. Για τι πράγμα ακριβώς δεν ήξερε. Κάτι τους είχε διαφύγει, ήταν σίγουρος. Κάτι που ήταν εκεί, κάτω απ’ τη μύτη τους, στον τόπο του εγκλήματος, και δεν είχαν δώσει τη δέουσα προσοχή. Ήξερε λογικά πως αυτό ήταν μάλλον απίθανο, η περιοχή είχε ερευνηθεί απ’ τους άντρες της Σήμανσης που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι, αλλά δεν τον ένοιαζε, η παρόρμησή του ήταν πιο δυνατή από εκείνον. Έπρεπε να πάει και να ξαναψάξει ο ίδιος. Με τα πολλά, έφτασε στην κορυφή και σωριάστηκε στο παγκάκι να ξελαχανιάσει. Καταϊδρωμένος. Πώς τα κατάφερνε εδώ ο κόσμος; αναρωτήθηκε. Νέος άνθρωπος ήταν εκείνος, με τόση εξάσκηση για να είναι σε καλή φόρμα, και όμως τα πόδια του δεν τα αισθανόταν. Από τι πάστα ήταν φτιαγμένοι οι ντόπιοι;
Τους είχε δει που ανεβοκατέβαιναν αγόγγυστα στις δουλειές τους – γυναίκες με τα παιδιά τους αγκαλιά, άντρες να τραβολογάνε τα φορτωμένα μουλάρια τους, ακόμα και γριούλες διπλωμένες στα δύο με τα ξύλα δεμένα στην πλάτη. Εικόνες γνώριμες απ’ τα παλιά, σαν να ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια του οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μπαλάφα, σαν να κατέβηκαν απ’ τις κορνίζες τους οι περήφανες μορφές της δεκαετίας του ’50 για να προστρέξουν εδώ, στον Παράδεισο, στην Ελλάδα της κρίσης.
 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

«Κατά κοινή ομολογία το σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα είναι το σημερινό κοινωνικό μυθιστόρημα και η ψυχολόγος Τατιάνα Αβέρωφ αποδεικνύεται ότι γνωρίζει καλά να το κάνει. […]
Μια ιστορία που απεικονίζει το ψυχολογικό πορτραίτο μιας περιοχής που αποτελεί, όμως, τρόπο τινά και την Περίληψη του Κόσμου. Συμπτώσεις, ευκαιρίες, το ζήτημα της ταυτότητας, η απληστία και η κρίση αξιών, αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο σε ένα μυθιστόρημα χαρακτήρων. […]
Ένα μυθιστόρημα με ψυχαναλυτικό βάθος, σασπένς, προσεκτικές καίριες φράσεις που αποτελώντας καυστικό σχόλιο μιας μικρής κοινωνίας αναδεικνύει και όλη τη σύγχρονη ψυχοπαθολογία. Η Τατιάνα Αβέρωφ και στο αστυνομικό της παραμένει ψυχολόγος του βάθους και υπαρξιακή συγγραφέας».
Ελένη Γκίκα, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 
«Η πρόθεσή της συγγραφέα δεν είναι να κάνει ανατομία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, μιλώντας για την κρατική διαφθορά, ή τη διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματιών, αλλά να ψυχαγωγήσει τους αναγνώστες της. Ακριβώς γι’ αυτό υιοθετεί έναν ανάλαφρο τρόπο γραφής με χιούμορ και σκαμπρόζικες εκφράσεις. […]
Κυρίως, όμως, ζωντανεύει βουκολικές σκηνές, εικόνες από το παρελθόν, φλογέρες και ηπειρώτικα μοιρολόγια, καταλήγοντας στο πόσο ειρηνική είναι η ζωή των ανθρώπων στο χωριό, ανάμεσα στα αιώνια βουνά που τους περιβάλλουν».
Φίλιππος Φιλίππου, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

      


 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Τατιάνα Αβέρωφ γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και εργάστηκε είκοσι χρόνια ως ψυχολόγος. Σήμερα διευθύνει την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, διδάσκει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και εξοικονομεί όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να γράφει. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Το ξέφωτο, Δέκα ζωές σε μία.

 Περισσότερα για την συγγραφέα

  

 

   

  

  


 

 

  

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών