ΤΑ ΝΕΑ

Meliggoi for Dodoni

 “Let’s Do It Greece” στην αρχαία Δωδώνη

Οι Μελιγγοί φροντίζουν το μνημείο του τόπου τους

Στα πλαίσια της πανελλήνιας κίνησης “Lets Do It Greece”, που έχει σαν σκοπό την ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων για καθαρισμό και ευπρεπισμό σημείων και χώρων, η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών σε συνεργασία με το Σωματείο ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνει συμβολικό καθαρισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Χωριανοί και φίλοι της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών θα συναντηθούν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου 2015 (10:00’ έως 10:30’), θα χωριστούν σε μικρές ομάδες, και κάτω από την καθοδήγηση αρχαιολόγων και συνεργατών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων θα ασχοληθούν με τον καθαρισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Κατά τη διάρκεια της προ-συγκέντρωσης στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, τα παιδιά μικρής ηλικίας που θα φτάνουν στο σημείο θα ζωγραφίσουν σε χαρτόνι γράμματα του λογότυπου της δράσης («Μελιγγοί: Φροντίζουμε το μνημείο μας») ενώ τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, στον χώρο του αναψυκτηρίου, θα ζωγραφίσουν σε πανό.

Γιατί οργανώνεται αυτή η δράση; Εμπνευσμένοι και παρακινούμενοι από τις ιδέες του Σωματείου ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ ενεργοποιούμαστε και φροντίζουμε τα μνημεία του τόπου μας.

Τι θα κάνουμε εκείνη τη μέρα; Οι μεγάλοι, θα χωριστούν σε μικρές ομάδες (6-10 ατόμων) και, κάτω από την καθοδήγηση του υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Τάσου Σακκά, θα αναλάβουν τον καθαρισμό του πρυτανείου, του βουλευτηρίου, του ναού του Ηρακλή και της σκηνής του αρχαίου θεάτρου.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια και καθοδήγηση της αρχαιολόγου κ. Κικής Σιώζου, του αρχιτέκτονα Πέτρου Κατσούδα και του συντηρητή Στέφανου Σακκά (α) θα επισκεφτούν τον χώρο της Ιεράς Οικίας και με τον συντηρητή Στέφανο Σακκά θα παρατηρήσουν τις περυσινές παρεμβάσεις-συντηρήσεις που έγιναν σε κάποιες από τις πέτρες της Ιεράς Οικίας, (β) θα ασχοληθούν με τον καθαρισμό των πέτρινων βάσεων βωμών και αγαλμάτων, και (γ) θα παρακολουθήσουν μια μικρή ξενάγηση στην αρχαία Δωδώνη με όχημα ιστορίες από την μυθολογία.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Περικλής Παππάς, πρόεδρος Αδελφότητας (τηλ 6944476753 & 6951303567). www.meliggoi.gr

Υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούν: ψαλίδια κλαδέματος, τσουγκράνες, ψαλίδες, σκαλιστήρια, χορτοκοπτικά (3)

Υλικά για τα οποία θα φροντίσει η Αδελφότητα: μπλουζάκια, καπέλα, γάντια, σακούλες απορριμμάτων, νερό, αναψυκτικά, light σάντουιτς, 

Υποστηριχτές εκδήλωσης: RAINBOW WATERS

 


 
Το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών
 
 

 

   

 

    αριθμός επισκεπτών