ΤΑ ΝΕΑ

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Αναδημοσίευση από iskra       


Νίκος Βουλγαρίδης

  

    

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Γιατρέ καλό ταξίδι

  

  

  

  

 

Σήμερα Σάββατο (4/2) αποχαιρετίσαμε σε ηλικία 78 ετών ένα αληθινό δάσκαλο μιας ολόκληρης γενιάς, έναν αυθεντικό, γνήσιο, αθόρυβο κομμουνιστή, με όλη τη σημασία της λέξης και ένα μεγάλο άνθρωπο, το Νίκο Βουλγαρίδη.

Γιατρέ μας, καλό ταξίδι!

Ο Νίκος Βουλγαρίδης, ίσως να μην είναι γνωστός στο πανελλήνιο αλλά υπήρξε ένας απ’ αυτούς που χωρίς ιαχές, τυμπανοκρουσίες , διθυράμβους και χειροκροτήματα έγραψαν ιστορία.

Υπήρξε η ψυχή στη μεγάλη μαθητική και φοιτητική παρέα της Πλατείας Μαβίλη και μετά του Elyse στα Ιλίσια. Από το στέκι της Πλατείας Μαβίλη με τις ατελείωτες ώρες συζήτηση, ξενύχτι και καφέ ξεπήδησε ουσιαστικά το μεγαλύτερο αφετηριακό κομμάτι της τότε Αντι-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ, ενώ από κει δόθηκε μια μεγάλη ώθηση στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα που κατέληξε αργότερα στη Νομική και το Πολυτεχνείο.

Ο Νίκος Βουλγαρίδης μόλις που γλύτωσε μετά το Πολυτεχνείο τα νύχια της ΕΣΑ και αναγκάστηκε να περάσει μαζί με άλλους/ες συντρόφους/σες στην περιπέτεια να κρύβεται, κυνηγημένος από δω κι από κει μέχρι τη μεταπολίτευση.

Ο Νίκος Βουλγαρίδης απλός, αθόρυβος, τέρας ανιδιοτέλειας, αλύγιστος και αμετανόητος μαρξιστής, αφοσιωμένος κομμουνιστής, πάντα επίκαιρος και πάντα μπροστά, υπήρξε και θα μείνει ένα μεγάλο πρότυπο και παράδειγμα για όσους οραματίζονται ένα πραγματικά καινούργιο κόσμο δικαιοσύνης και ελευθερίας. Αυτόν τον κόσμο μετουσίωνε με την περπατησιά, τη σκέψη και τη δράση του ο Ν. Βουλγαρίδης.

Μετά το χαμό του Κώστα Τζιαντζή αγαπημένου φίλου του, ο θάνατος μετά από λίγο και του Νίκου Βουλγαρίδη υπήρξαν μεγάλες απώλειες για το κομμουνιστικό αριστερό κίνημα της χώρας μας.

Εμεί όλοι από την παρέα της Πλατείας Μαβίλη και του Elyse που τον αποχαιρετίσαμε στο μεγάλο ταξίδι, νιώθουμε από σήμερα παραπάνω από ορφανοί.

Χάσαμε το δάσκαλό μας . Έμειναν όμως μαζί μας και στην ιστορία τα αξέχαστα μαθήματα του, μεγάλη επαναστατική παρακαταθήκη σε χαλεπούς καιρούς, όχι μόνο για μας αλλά κυρίως για τις νέες γενιές.

Για μια άλλη Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, προοδευτική, σοσιαλιστική, κομμουνιστική!

 


  

 

    αριθμός επισκεπτών