ΤΑ ΝΕΑ

greek flag changed.jpg

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ  ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

---

КЛУБ  ГРЧКОСРПСКОГ  ПРИЈАТЕЉСТBА  ОКРУГА  ИОАHИHА

Serbian flag 1.jpg

     

Υλοποιούνται οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ετοιμάζει  

να στείλει αντιπροσωπεία στην Σερβία

 

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας νομού Ιωαννίνων με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνει ότι ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει, σε συνεργασία με φορείς του νομού, έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Ανάμεσα σε αυτές η θετική ανταπόκριση που εκφράστηκε εγγράφως από τα Επιμελητήρια του Ποζάρεβατς, του Νις και του Βελιγραδίου στην πρόσκληση που απεύθυνε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για ανταλλαγή αντιπροσωπειών με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εμπορικών συνεργασιών (εξαγωγών – εισαγωγών) μεταξύ επιχειρηματιών του νομού και αντίστοιχων των δύο αυτών πόλεων.

Θυμίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιου του Συνδέσμου διατύπωσε την πρόταση αυτή στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρη Δημητρίου στην οποία είχε διευκρινίσει ότι αναλαμβάνει αυτό να φέρει σε πέρας τη διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Είναι αλήθεια ότι οι ενέργειες του κ. Δημητρίου ήταν άμεσες και αποτελεσματικές. Πέρασε την πρότασή μας σύντομα από την Διοικούσα Επιτροπή, πήρε την έγκριση και μας έδωσε το κείμενο πρόσκλησης το οποίο μεταφράσαμε στην Σερβική γλώσσα και στείλαμε στα Επιμελητήρια του Ποζάρεβατς, του Νις και του Βελιγραδίου.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικαστικών – οργανωτικών αυτών ενεργειών το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων θα μεταβεί στην Σερβία προκειμένου να διερευνήσει με τα Σέρβικα Επιμελητήρια τις προοπτικές συνεργασιών. Ο Σύνδεσμος από την πλευρά του έκανε γνωστό στο Επιμελητήριο ότι, εφόσον επιθυμεί, θα διαθέσει στην αποστολή άτομο για διερμηνέα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, να βρεθούν κοινά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα και να προχωρήσουν, μια και στο στάδιο αυτό ολοκληρώνεται η παρέμβαση που μπορούσε να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

 

Ανταποκρίθηκε και η ΚΟΠΙ

 

Στο μεταξύ θετική στην πιθανότητα να οργανώσει τριήμερο προβολών σέρβικο κινηματογράφου και η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την προβολή των ταινιών ζητήσαμε μεταξύ των άλλων, ως διοικητικό συμβούλιο κατά την συνάντησή μας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Ο χρόνος προβολής θα ερευνηθεί αν και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μια και η ΚΟΠΙ βρίσκεται στην ολοκλήρωση της χειμερινής δραστηριότητας.

 

Διαπολιτισμικό Σχολείο

 

Οι δράσεις όμως του Συνδέσμου δεν ολοκληρώνονται εδώ μια και μετά από αίτηση εκπαιδευτικών του Διαπολιτισμικού Σχολείου ο Σύνδεσμος θα πάρει μέρος στην εβδομάδα εκδηλώσεων που οργανώνει και αφορά, μεταξύ των άλλων, μουσικές και χορούς από χώρες των Βαλκανίων. Για το σκοπό αυτό μέλη του Συνδέσμου θα διδάξουν έναν παραδοσιακό σέρβικο χορό τον οποίο θα παρουσιάσουν μαθητές του σχολείου, θα μεριμνήσουν ώστε στον χώρο που θα αναφέρετε στην Σερβία να υπάρχουν παραδοσιακά ποτά και φαγητά ενώ, τέλος, θα μεριμνήσουν να εξασφαλίσουν ένα βίντεο που θα αναφέρετε στην Σερβία και το οποίο θα προβληθεί στον χρόνο που οι οργανωτές επιλέξουν.   

 

 

Γιάννινα 11 Μαΐου

 

Για το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου  

 

Ο Πρόεδρος   

 

Δημήτρης Παπασπύρου  

 

    

 

    αριθμός επισκεπτών