Πολιτισμός - Τέχνη
"σινεμά"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr E-mail: pkdi1@otenet.gr

  

«Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ»

ο κλασικοσ ιταλικοσ κινηματογραφοσ (1945- 1977)

 

ΨΩΜΙ, ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

(Pane, Amore e Fantasia, 1953)

του Λουίτζι Κομεντσίνι

 

            Συνεχίζεται την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου το αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο από το 1945 έως το 1977,  που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον  Ελληνο – Ιταλικό Σύλλογο Φιλίας Ιωαννίνων.

            Στις 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο, στα Παλιά Σφαγεία, θα προβληθεί η ταινία του Λουίτζι Κομεντσίνι, Ψωμί, Έρωτας και Φαντασία  (1953, διάρκεια: 93 λεπτά). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

            Σ’ ένα ήσυχο χωριό της κεντρικής Ιταλίας καταφθάνει ο καινούριος διοικητής της αστυνομίας (Βιτόριο Ντε Σίκα) ο οποίος ερωτεύεται την νεαρή Μαριέλα (Τζίνα Λολομπρίτζιτα), η οποία όμως είναι κρυφά ερωτευμένη με ένα νεαρότερο αστυνομικό όπως και η κόρη του παπά του χωριού. Ταυτόχρονα η μαία εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τον διοικητή…

            Κλασική κωμωδία παρεξηγήσεων που υπήρξε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην εποχή της παρότι η κριτική την κατακρεούργησε κατηγορώντας μάλιστα τον Λουίτζι Κομεντσίνι ως «προδότη» του Νεορεαλισμού. Ο Κομεντσίνι χρησιμοποιεί όλες τις πρακτικές του κινήματος για να προσφέρει μια κωμωδία καταστάσεων αντί για το πολιτικο-κοινωνικό μήνυμα των περισσοτέρων στρατευμένων ταινιών. Το φιλμ έκανε παγκοσμίως γνωστή την Τζίνα Λολομπρίτζιτα ενώ γυρίστηκε και συνέχεια ένα χρόνο αργότερα, το «Ψωμί, Έρωτας και Ζήλεια».

Αφιέρωμα στους Beatles

 

            Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρουσιάζουν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 9. 30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ένα  Αφιέρωμα στους Beatles.

 

            Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών,  ο Γιώργος Γάκης και  οι Troublemakers καθώς και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus.

Διδασκαλία Cantus: Κωνσταντίνα Μήλια.

Μουσική διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Κυριακές στο πανί

Άλφρεντ Χίτσκοκ,  Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου

 

            Την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ,  Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου (Vertigo,  ΗΠΑ, 1958, 128 λεπτά) προβάλλουν οι Κυριακές στο πανί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο, στα Παλιά Σφαγεία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 


 

  
      αριθμός επισκεπτών