Πολιτισμός - Τέχνη
"σινεμά"

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΙΚΟΥ ΤΖΙΜΑ


Νίκος Τζίμας

 

Ο Νίκος Τζίμας έχει σκηνοθετήσει 6 ταινίες μεγάλου μήκους και 2 μικρού.
Όλες οι  ταινίες του, είχαν τεράστια απήχηση από το κοινό, έτυχαν Διεθνούς Αναγνώρισης και απέσπασαν πολυάριθμα σημαντικά Βραβεία. Έχουν όλες διανεμηθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Ως παραγωγός υπογράφει 45 ταινίες και 8 τηλεοπτικές σειρές μέσω της εταιρίας του Athens Films Productions.

   

Οι Ταινίες του Νίκου Τζίμα

 

 

Τίτλος

Είδος ταινίας

Διάρκεια

 

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

102'

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (Μέγα Ειδικό Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας FIPRESI. Επίσης κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία έκανε ρεκόρ εισπράξεων και διανεμήθηκε σε όλο τον κόσμο)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ

111'

 

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ( Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Βαλένθιας και το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Κέρκυρας)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ

90'

 

Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ (Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Αρτιότερης Παραγωγής και Πρώτου Ανδρικού Ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ήταν η πρώτη η ταινία της χρονιάς και διανεμήθηκε σε όλον τον κόσμο)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ

113'

 

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ( Ήταν η ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ των Καννών το 1968 που όμως διακόπηκε εκείνη τη χρονιά λόγω των απεργιών του Μαΐου. Η προβολή στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη Χούντα γιατί ήταν φυλακή ο σκηνοθέτης. Η ταινία διανεμήθηκε σε όλον τον κόσμο)

ROMANCE

85'

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ (Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη  στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας. Η προβολή της ταινίας απαγορεύτηκε στην Ελλάδα από τη Χούντα γιατί η μουσική ήταν του Μ. Θεοδωράκη)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΙΗ

90'

 

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ( Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)

MUSICAL

8,5'

 

ΓΙ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ (Αντικατοπτρίζει την σκληρή ζωή των γυναικών στα χωριά)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

18,5'

 

 

 

 

 

 

 

 

      αριθμός επισκεπτών