Πολιτισμός

"μουσική"

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΣΕΒΗ ΜΑΖΕΡΑ  ΜΑΜΑΛΗ – Πιάνο

 

Η Σέβη Μαζέρα - Mάμαλη,  γεννήθηκε στο Βόλο το 1972. Ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 6 ετών στη μουσική σχολή Ε. Αδάμ (τάξη Φ. Μαλισιόβα).Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ΄ όπου αποφοίτησε  το 1992 με  Δίπλωμα Πιάνου και Α΄ Βραβείο (Άριστα παμψηφεί).

 Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου-τεχνικής και ερμηνείας με τους: Julia & Constantin Ganev, Roberto Szidon, Ivan Efftimov, A. Βατικιώτη, Δ. Ευνουχίδου, Δ. Σγούρο, Γ. Χατζηνίκο, και  master class μουσικής δωματίου στην Ακαδημία του Muenster με καθηγητή τον Helge Slaatto.

Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά- πτυχία Αρμονίας (τάξη Γ. Καρκάλα), Αντίστιξης (τάξη Β. Foster), Φούγκας (τάξη Γ. Καρκάλα) καθώς επίσης και Βυζαντινή μουσική -πτυχίο και  Δίπλωμα Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής μουσικής (τάξη Μ. Χατζημάρκου) με  Άριστα παμψηφεί.

Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αμερική, Ισπανία και Γερμανία).

Σαν σολίστ έχει επανειλημμένα συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βόλου και με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Shumen (Bουλγαρία) υπό τη διεύθυνση του Stanislav Ushev.Έχει συμμετάσχει, σε αφιερώματα κυρίως ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση των: Α. Μυράτ, Ν.Τσούχλου, S.A. Kogan, C. Luret και Α. Μπαλτά.

Τον Απρίλιο του 1997, απέσπασε το Β΄ βραβείο, στο Διεθνή διαγωνισμό Μουσικής δωματίου της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Συνόλων ΙΑΜΒΟΣ, ΗΧΩ και TRIO BALKAN. Συνεργάζεται επίσης με διεθνούς φήμης σολίστες σε ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου.

Έχει ηχογραφήσει για την ραδιοφωνία και επανειλημμένα εμφανιστεί στην τηλεόραση σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Έχει διατελέσει επίσημη συνεργάτης της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου στην Βόρεια Ελλάδα (1992 – 2002).

Εργάζεται  στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου από το 1992,είναι υπεύθυνη της σχολής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού και καθηγήτρια μουσικής στην Α/βάθμια εκπαίδευση από το 1997.

 

 

   αριθμός επισκεπτών
       --