Πολιτισμός

εκδηλώσεις

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
RIVER ACTION KALAMAS 2012

Αναδημοσίευση από RIVER ACTION KALAMAS      

Την Πέμπτη 18/1 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πωγωνίου για τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας που θα βοηθήσουν στον προγραμματισμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων RIVER ACTION KALAMAS 2012. Οι ομάδες θα εξειδικεύσουν τις προτάσεις που θα υποβληθούν στους Δημάρχους Ζίτσας και Πωγωνίου στη συνάντηση που έχει ορισθεί να γίνει στο Δημαρχείο της Ελεούσας στις 4 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωϊ.
Ύστερα από τριών περίπου μηνών συζητήσεις και ενημερωτικές συναντήσεις με τις Δημοτικές Αρχές Πωγωνίου και Ζίτσας, με τις Ομοσπονδίες Καλαμά και Πωγωνίου, με τις Αδελφότητες και τους Συλλόγους, όπως και με πολίτες των δύο Δήμων τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Ήπειρο (Παρακάλαμος, Δελβινάκι, Ζίτσα) σχετικά με τους στόχους και τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων, φθάσαμε πλέον στον τελικό προγραμματισμό και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων.
Θα πρέπει βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι όλοι οι φορείς καθώς και οι πολίτες θεωρούν πολύ θετική την πρωτοβουλία και θέλουν να έχει επιτυχία. Το ίδιο θετική την έκρινε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και δέχθηκε να θέσει όλες τις εκδηλώσεις του RIVER ACTION KALAMAS υπό την αιγίδα του. Με πολύ θετικά σχόλια έχουν εκφρασθεί επίσης και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών με τους οποίους έχουμε επικοινωνήσει ( Γιώργος Αμυράς ΝΕΤ, Γιώργος Σμυρνής ALFA,Χριστίνα Σιγανίδου ΕΡΤ3) οι οποίοι περιμένουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για να το προβάλουν. Το ίδιο θετικά πιστεύουμε ότι θα το αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι στους οποίους θα απευθυνθούμε. Απομένει λοιπόν να ληφθούν, όσο γίνεται πιο έγκαιρα, οι τελικές αποφάσεις από τις Δημοτικές Αρχές, ώστε να αρχίσει η προβολή των εκδηλώσεων από τα μέσα ενημέρωσης
Οι ομάδες που έχουν συγκροτηθεί και μέχρι τώρα πλαισιώνονται από τα αναφερόμενα μέλη είναι:
-Ομάδα για την τοπική παραγωγή και την τοπική οικονομία (Βασίλης Ντάγκας, Παναγιώτης Μπουρατζής)
-Ομάδα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τις ήπιες αθλητικές δραστηριότητες (Γιάννης Ντίνος, Τσιουμπρή Χριστίνα)
-Ομάδα για τον πολιτισμό, τη λαογραφία και την παράδοση (Παναγιώτης Μήτσης, Λίτσα Βρανά)
-Ομάδα για τη γραμματειακή υποστήριξη (Ματίνα Χελιδώνη)
Την ευθύνη για το συντονισμό των ομάδων θα έχει ο Μάκης Σταύρου
Εκτός από τα αναφερόμενα άτομα στις ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή και άλλοι που δεν παραβρέθηκαν στην συνάντηση της Πέμπτης. Οι ομάδες που προαναφέρθηκαν θα ετοιμάσουν για την επόμενη συνάντηση τις συγκεκριμένες κατά τομέα προτάσεις που, θα συζητηθούν με τις δημοτικές αρχές στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα θα εξειδικεύσουν τις προτεραιότητες σε κάθε τομέα.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα και πάλι στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πωγωνίου Δεληγιώργη 7 ( Η Δεληγιώργη είναι η 6η κάθετος στην Πειραιώς από την Ομόνοια)
Θα παρακαλούσα στη συνάντηση αυτή να παραβρεθούν όσο γίνεται περισσότερα άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν γιατί-όπως όλοι καταλαβαίνουμε-οι ανάγκες για να έχει επιτυχία ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολλές.
Μάκης Σταύρου

Ελαιώνες και καλλιέργειες γύρω από τον Καλαμά πριν την εκβολή του στο Ιόνιο Πέλαγος (Σαγιάδα).
Φωτογραφία Μιχάλης Αράπογλου


    
   αριθμός επισκεπτών
       --