•               

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

   

  Ιωάννινα, 05.06.2013     

   

    

  Δεντροφύτευση στην πλατεία Χατζή

  Στη δεντροφύτευση της πλατείας Χατζή προχώρησε σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία κίνηση που έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση που γίνεται στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων.

  Ο Δήμος το αμέσως επόμενο διάστημα, με ίδια μέσα, θα προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις στον ίδιο χώρο. Έτσι θα διαμορφωθούν κιόσκια, ένα γήπεδο 5Χ5, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φωτισμός ενώ θα μεταφερθεί, αφού επισκευαστεί όλος ο εξοπλισμός από το Πάρκο Κουραμπά, καθώς εκεί θα ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης.

  «Με την δεντροφύτευση αυτή δίνουμε ένα μήνυμα για περισσότερο πράσινο, για καλύτερο περιβάλλον. Ο δήμος το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και την αναβάθμισή του, το αποδεικνύει με τα μεγάλα έργα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί στον τομέα του αποχετευτικού και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αποδεικνύει ότι προχωρά με στρατηγική και με σχεδιασμό σε όλες τις υποδομές που χρειάζεται η πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

  Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν στην πλατεία Χατζή σημείωσε ότι γίνονται με βάση τον εθελοντισμό και την προσφορά, στοιχεία που αναβιώνουν το θεσμό της γειτονιάς και αυξάνουν τις κοινωνικές σχέσεις.

  Σχετικά με το τμήμα της Πλατείας που ανήκει στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας, ο δήμαρχος σημείωσε ότι από το Δήμο έχει κατατεθεί πλήρης πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την απαλλοτρίωση, όμως ακόμη δεν υπάρχει απάντηση. «Παρότι διαθέτουν χρήματα η εκταμίευση γίνεται σταγόνα- σταγόνα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλιος.

  Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις από το εργοτάξιο θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να αλλάξει η όψη της πλατείας. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία πλατεία ανθρώπινη, έχουμε υποχρέωση στους συμπολίτες μας που ζουν εδώ», τόνισε ο κ. Κατηρτσίδης.

   


   

    

    

                                                                                                 

     

   
          αριθμός επισκεπτών