•               

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

              

   

      

                                                     

  Ιωάννινα  11/3/2013      

                                                                                                 

  Κοινό αίτημα η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής

  Κοινή διεκδίκηση όλων των φορέων της περιοχής αποτελεί η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό έγινε σαφές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και θα αποτυπωθεί εγγράφως σε κοινό υπόμνημα που θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις ηγεσίες των κομμάτων αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Στην σημερινή σύσκεψη παρέστη ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και οι αντιπρυτάνεις Γιώργος Καψάλης και Ισαάκ Λαγαρής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Χρίστος Παπαβρανούσης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Φίλης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Φασούλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας και ο εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Κοντοσάκος.

  Ο Πρύτανης έκανε διεξοδική ενημέρωση για τις αλλαγές που επιφέρει το Σχέδιο «Αθηνά» επισημαίνοντας ότι κορυφαίο αίτημα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι να μην καταργηθεί η ιδρυμένη Αρχιτεκτονική Σχολή. Ο κ. Αλμπάνης ανέλυσε την απόφαση της Συγκλήτου, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η οποία αποτελεί τη βάση του κοινού υπομνήματος το οποίο θα συνυπογράψουν οι παριστάμενοι στη συνάντηση φορείς.

  «Η πρόταση που καταθέτει το Πανεπιστήμιο θα στηριχθεί από όλους γιατί δεν διέπεται από τοπικιστικά χαρακτηριστικά αλλά από καθαρά επιστημονικά» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

  Όλοι οι εκπρόσωποι φορέων συμφώνησαν στην ανάγκη ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής και στήριξης του Πανεπιστημίου το οποίο είναι συνυφασμένο και συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της Ηπείρου.

  «Η σημερινή συνάντηση είχε ως θέμα τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο Αθηνά και κυρίως το αίτημά μας για τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής. Συζητήθηκε με τους φορείς της πόλης και υπάρχει ταύτιση απόψεων. Απαιτούμε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας, με προσφορά πενήντα ετών, στην τοπική κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε και η προσπάθεια θα είναι κοινή ώστε να μην πέσει θύμα ισορροπιών ή άλλων σκοπιμοτήτων», ανέφερε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

  Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους φορείς της πόλης για την στήριξη. «Επιμένουμε στην ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής όπως και στη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Ζητούμε δηλαδή την διατήρηση των υπαρχόντων και όχι κάτι περισσότερο. Υπάρχουν προφορικές δεσμεύσεις αλλά αναμένουμε να δούμε τι θα αποτυπωθεί εγγράφως», τόνισε ο κ. Αλμπάνης.

     


    
   
          αριθμός επισκεπτών