•                

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

   

  Ιωάννινα, 06.05.2014     

   

    

  Ολοκληρώθηκε το αντλιοστάσιο στην πλατεία Μαβίλη

  Ξεκίνησε το αποχετευτικό στο Μάτσικα

  Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το αντλιοστάσιο στην πλατεία Μαβίλη, το οποίο εκσυγχρονίστηκε κι αναβαθμίστηκε πλήρως στο πλαίσιο του αποχετευτικού δικτύου της παραλίμνιας ζώνης.

  Το έργο επικεντρώνεται πλέον στην περιοχή του Μάτσικα, η οποία θα αποκτήσει επιτέλους αποχετευτικό δίκτυο και θα απαλλαγεί από ένα τεράστιο πρόβλημα.

  Το αποχετευτικό της παραλίμνιας ζώνης είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 9,7 εκατομμύρια ευρώ.

  Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνει είναι:

  • Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην Βρυσούλα, τον Βοτανικό και τον Λασπότοπο.

  • Ολοκλήρωση αποχετευτικού στην Κενάν Μεσαρέ.

  • Ανακατασκευή των αντλιοστασίων της παραλίμνιας ζώνης και του αγωγού στην οδό Μητροπόλεως.

  • Ανακατασκευή αντλιοστασίου στην πλατεία Μαβίλη και αγωγού στην οδό Πατριάρχου Ευαγγελίδη. Το έργο αυτό θα δώσει την δυνατότητα να τεθεί σε λειτουργία όλο το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή του ΙΚΑ.


   

  «Μεγάλα τμήματα του έργου αυτού έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Οι εργασίες επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Μάτσικα, για την οποία το αποχετευτικό ήταν αίτημα πολλών ετών. Με τον τρόπο αυτό κλείνει ένα μεγάλο τμήμα στο παραλίμνιο μέτωπο και πέρα από το πρόβλημα που επιλύεται, πετυχαίνουμε και ουσιαστική προστασία της λίμνης», υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

  Το έργο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και μέσα στους χρόνους που προβλέπονται από τη σύμβαση. Έτσι το σύνολο του προγράμματος, στην παραλίμνια ζώνη, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του καλοκαιριού.

   


   

   
   

     

   
          αριθμός επισκεπτών