•               

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

   

      

   

      

                 Ιωάννινα  11/3/2013    

  Συνεργασίες του Δημάρχου σε τρεις Πρεσβείες

  Τρεις σημαντικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με στόχο την εξωστρέφεια της περιοχής και την ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών.

  Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον Ρώσο Πρέσβη και τον πρώτο ακόλουθο της πρεσβείας. Στη διάρκειά της παρουσιάστηκε η τουριστική και επιχειρηματική φυσιογνωμία των Ιωαννίνων και αναλύθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν.

  Το ενδιαφέρον εκ μέρους των Ρώσων διπλωματών ήταν έντονο. Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει επίσκεψη του Ρώσου πρέσβη στα Γιάννινα. Με πρωτοβουλία της Ρωσικής Πρεσβείας θα ξεκινήσουν το Μάιο τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ με θέμα τα ορθόδοξο θρησκευτικά μνημεία, του οποίου ένα μέρος θα γυριστεί στα Γιάννινα και θα έχει ως επίκεντρο τα Μοναστήρια του Νησιού.

  Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε επισκεφθεί την περιοχή. Στη συνάντηση παρίστατο και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζουν τα Ιωάννινα και γενικότερα η Ήπειρος αλλά και στο τουριστικό προφίλ της περιοχής.

  Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας με τον Ιάπωνα Πρέσβη και τον εμπορικό ακόλουθο. Οι Ιάπωνες διπλωμάτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνεργασίες στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.

  Στις συναντήσεις ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τον ειδικό του σύμβουλο σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Στέφανο Ζέρβα.

     

   
          αριθμός επισκεπτών