• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 22.12.2011     

   

      

  Οι μαθητές ανακυκλώνουν και βραβεύονται!


  Με χαρούμενες παιδικές φωνές και πολλά χαμόγελα γέμισε σήμερα η ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Ιωαννίνων. Οι μαθητές τριών τάξεων Γυμνασίων της πόλης παρέλαβαν τα δώρα που κέρδισαν κατά το διαγωνισμό που έγινε από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ενώ με πρωτοβουλία του Δήμου αναμνηστικά δώρα δόθηκαν στους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και στους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τα παιδιά.

  Οι μαθητές υποδέχθηκαν τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα με ένα θερμό χειροκρότημα και κοινό αίτημα ήταν να επαναληφθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές όλων των σχολείων που μετείχαν στο διαγωνισμό καθώς έδωσαν ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους. «Η συμβολή στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης ήταν πολύ σημαντική. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι μαθητές έδωσαν ένα σημαντικό παράδειγμα κοινωνικής συμπεριφοράς σε όλους εμάς. Έδειξαν πως καμιά προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει σύμμαχο την κοινωνία. Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν με τον ίδιο ζήλο και στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα ξεκινήσει ο Δήμος», τόνισε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

  «Μας βάλατε τα γυαλιά και μας δημιουργήσατε μία τεράστια ευθύνη» είπε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας απευθυνόμενος στα παιδιά, ο οποίος συνεχάρη όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. «Η συμμετοχή των σχολείων ήταν συγκινητική. Αποδείχθηκε η τεράστια ευαισθησία των παιδιών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, την οποία θα χρειαστούμε το επόμενο διάστημα όπου θα αναπτύξουμε πλήρες πρόγραμμα ανακύκλωσης», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

  Το Δήμο και την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ευχαρίστησαν δάσκαλοι και καθηγητές επισημαίνοντας ότι θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή για θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

  Πρώτο στο διαγωνισμό αναδείχθηκε το τμήμα Γ2 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι μαθητές του οποίου πήραν από ένα ποδήλατο, δεύτερο το Β3 του 5ου Γυμνασίου οι μαθητές του οποίου κέρδισαν από ένα ipod και τρίτο το Α1 του 10ου Γυμνασίου οι μαθητές του οποίου κέρδισαν από ένα MP4.

  Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και λόγω της μεγάλης συμμετοχής που υπήρξε βραβεύθηκαν συμβολικά και οι μαθητές των τριών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό.

  Πρόκειται για τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου, τους μαθητές του ΣΤ2 του 11ου Δημοτικού και τους μαθητές του ΣΤ2 του 3ου Δημοτικού.

    
  Φωτογραφίες από την βράβευση των μαθητών

      
   
          αριθμός επισκεπτών