•                                       


  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 15.03.2012    

   

   

     

  Ανακοίνωση για το Στρατόπεδο Βελισσαρίου

   

  Το λιγότερο αγανάκτηση προκαλεί στο Δήμο Ιωαννιτών η απάντηση που δόθηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Άμυνας στην ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη για το στρατόπεδο Βελισσαρίου.

  Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον οποίο ο Δήμος απευθύνθηκε εγγράφως προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένη λύση για την αποδέσμευση του συνόλου του στρατοπέδου, όχι μόνο απαξίωσε να απαντήσει στην Βουλή, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είχε ενημερώσει επαρκώς τον Υφυπουργό του.

  Έτσι ο κ. Σπηλιωτόπουλος επικαλέστηκε σήμερα τη συμφωνία του 2008, αγνοώντας τις αλλαγές που επιφέρει το Ρυθμιστικό που είναι μεταγενέστερο και βρίσκεται στην τελική του φάση.

  Στην ίδια απάντηση υποστήριξε ότι την ευθύνη την φέρει ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Αυτό αποτελεί θλιβερή έκπληξη!

  Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε πάγια και ξεκάθαρη θέση για παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου στην πόλη, όπως ακριβώς προβλέπει και το Ρυθμιστικό Σχέδιο.

  Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνθηκε εγγράφως στον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως είχε κάνει και με τον προκάτοχό του, επαναλαμβάνοντας το αίτημα και προτείνοντας ακόμη και ανταλλαγή έκτασης. Ο Δήμος δηλαδή προτίθεται να παραχωρήσει έκταση που του ανήκει αντίστοιχη με το τμήμα του στρατοπέδου που δεν θέλει να αποδεσμεύσει το Υπουργείο.

  Δυστυχώς από τον υπουργό δεν υπήρξε καμία απάντηση. Έτσι ο κ. Αβραμόπουλος στα Γιάννινα μένει ταυτισμένος με την αναξιοπιστία. Είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις υποσχέσεις του, ως υπουργός Υγείας τότε, για σειρά παραχωρήσεων στο Δήμο, οι οποίες δεν πήραν ποτέ σάρκα και οστά.

  Σήμερα όμως εξέθεσε βαθιά στους πολίτες των Ιωαννίνων και τον Υφυπουργό του.

   
          αριθμός επισκεπτών