•                                  


  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 07.06.2012    

   

   

  Συνέντευξη Δημάρχου: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης οι Δήμοι


    Φίλιππος Φίλιος

  «Η Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση». Με την φράση αυτή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος περιέγραψε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ και οδήγησε στη σημερινή συμβολική κινητοποίηση όλους τους αιρετούς της Ηπείρου.

  Οι Δήμοι βιώνουν ήδη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και αν στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν δοθεί λύση τότε θα είναι αντιμέτωποι με την πλήρη κατάρρευση.

  Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην οποία παρέστησαν και οι αντιδήμαρχοι, υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα.

  Η τακτική επιχορήγηση του Μαΐου, που έπρεπε να είχε καταβληθεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, ακόμη δεν έχει φτάσει. Η έκτακτη επιχορήγηση που είχε εγκριθεί με υπουργική απόφαση τον Φεβρουάριο δεν έχει κατανεμηθεί ακόμη.

  Δεν αποδόθηκε ούτε ένα ευρώ από ΣΑΤΑ, το πρόγραμμα που χρηματοδοτηθεί τα έργα και ειδικά μικρές παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

  Ακόμη υπάρχουν μεγάλες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, γεγονός που στην περιοχή μας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

  «Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη και οδηγούμαστε σε ακόμη χειρότερους δρόμους. Εάν δεν λυθούν τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, εάν δεν ρυθμιστούν τα δάνεια, εάν δεν αποδοθεί η ΣΑΤΑ και δεν αποπληρωθούν οι οφειλές του Θησέα τότε η Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

  Ο κ. Φίλιος απηύθυνε έκκληση και προς του πολίτες που έχουν οφειλές στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ να φροντίσουν για την τακτοποίηση ή τη ρύθμισή τους.

  Επεσήμανε δε την ανάγκη να τοποθετηθούν ξεκάθαρα όλα τα κόμματα για την κατάσταση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.

   

   
          αριθμός επισκεπτών