• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 23.10.2012     

   

      

  Συνάντηση με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου


     Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος

  Τα προβλήματα του σχολείου τους και τα αιτήματα τους για αναβάθμιση των σπουδών τους, μετέφεραν σήμερα στον Δήμαρχο Ιωαννίνων οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

  Με μία πρωτότυπη εκδήλωση διαμαρτυρίας οι μαθητές, συνοδευόμενοι από γονείς και εκπαιδευτικούς, παρέδωσαν στον Δήμαρχο έξι γράμματα, στα οποία περιγράφεται η κατάσταση του σχολείου, τα προβλήματα στην μετακίνηση, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και μουσικά όργανα και ζητείται η συνδρομή όλων των τοπικών αρχών για την αναβάθμιση της σχολικής μονάδας.

  «Εντυπωσιάστηκα και εξεπλάγην θετικά όχι μόνο από την τεκμηρίωση των αιτημάτων αλλά και από τον τρόπο διεκδίκησης», ανέφερε ο Δήμαρχος μιλώντας στους μαθητές οι οποίοι διαμαρτύρονταν μουσικά.

  Τόνισε πως ο Δήμος αποδίδει στο σύνολό τους όλες τις πιστώσεις που προορίζονται για τα λειτουργικά των σχολείων ενώ σημείωσε πως το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών είναι σοβαρό και θα εξεταστεί στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν από το ΕΣΠΑ.

  Σχετικά με την αναγνώριση των μουσικών σπουδών ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση. «Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας ώστε από κοινού να το προωθήσουμε», σημείωσε.

  Τέλος σχετικά με το θέμα της σίτισης το οποίο ετέθη γίνεται γνωστό ότι από το Δήμο Ιωαννιτών ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας η διαδικασία για την δημοπράτηση.

   


    Το Μουσικό Σχολείο
   
          αριθμός επισκεπτών