•                                       


  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 08.03.2012    

   

   

  Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου Περάματος

   

  Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ανάπλασης του παραδοσιακού κέντρου Δημοτικής Κοινότητας Περάματος. Το έργο έχει προϋπολογισμό 700 χιλιάδων ευρώ.

  Με την παρέμβαση αυτή θα συμπληρωθούν έργα ανάπλασης που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ώστε η εικόνα της περιοχής να είναι ομοιόμορφη και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των τουριστών που την επισκέπτονται.

  «Πρόκειται για μία ιδιαίτερη θετική εξέλιξη καθώς με το έργο αυτό θα λυθούν σοβαρά προβλήματα. Η ανάπλαση θα είναι αντάξια της ιστορίας της περιοχής και σίγουρα θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη. Σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο της ανάπλασης στην παραλίμνια περιοχή, μπορεί να μετατρέψει το Πέραμα σε ένα πραγματικό κόσμημα. Ο τουρισμός είναι από τους κλάδους όπου η περιοχή μας έχει επενδύσει σημαντικά, μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και με τη σειρά του να στηρίξει την τοπική οικονομία», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος Κώστας Γκόγκος.

  Με το έργο οι δρόμοι στο παραδοσιακό κέντρο μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας, γίνεται ανάπλαση των πεζοδρομίων, τοποθετείται φωτισμός, δημιουργούνται ζώνες πρασίνου και συμπληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων.

   
          αριθμός επισκεπτών