• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 13.07.2011    

   

  ΘΕΜΑ: Η Φιλαρμονική σε διεθνείς διοργανώσεις

   

  Με συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία, η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, βάζει και φέτος τη σφραγίδα της, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Συνάμα, δίνει το παρόν σε δύο μεγάλα καλακαιρινά φεστιβάλ, δείχνοντας ότι η μουσική ενώνει, ταξιδεύει, μαγεύει.

  Στις 16 Ιουλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που φιλοξενείται στο Κάστρο του Ρίου, οι πενήντα μουσικοί της Φιλαρμονικής θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα βασισμένο σε γνωστά μιούζικαλ, με τίτλο «Πρόβα πριν την Παράσταση», σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Αντηχώ».

  Στο τέλος Αυγούστου,  η Φιλαρμονική θα λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, στη Σίδνο της Θεσσαλονίκης. Την μπαγκέτα της μπάντας έχει στα χέρια του  ο μαέστρος Δημήτρης Αμπατζής.

  Η ίδια συναυλία θα δοθεί τον Σεπτέμβριο στην πόλη μας

  Να σημειώσουμε ότι φέτος η Φιλαρμονική έδωσε το στίγμα της στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα με το αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο, το οποίο έγινε σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και περιελάμβανε μελοποιημένα έργα των Μ. Θεοδωράκη και Χρήστου Λεοντή. Μετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Πέραμα ενώ στο Κουτσελιό παρουσίασε ένα διαφορετικό, ποικίλο πρόγραμμα, εντυπωσιάζοντας το κοινό και αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

    
    
   
          αριθμός επισκεπτών