• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

                                                                                     Ιωάννινα, 22.11.11    

   

   

  Κοινή συνέντευξη Φίλιππα Φίλιου και Γαβριήλ Παπαναστασίου:
  Συλλογική η προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού

   

  Με στόχο να καταδείξουν ότι η τουριστική ανάπτυξη αλλά και η τουριστική προβολή, είναι προσπάθεια συλλογική, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου έδωσαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου. Αφορμή ήταν η κατάταξη της πόλης των Ιωαννίνων στη χρυσή πεντάδα των αγαπημένων προορισμών και η επιλογή του Ζαγορίου ως ο κορυφαίος αγαπημένος ορεινός προορισμός.

  Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος οι διακρίσεις αυτές, δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς, αλλά αποτελούν πρόκληση ώστε η περιοχή να επενδύσει στον τουρισμό και αυξάνουν τις υποχρεώσεις ώστε όλοι να γίνουμε καλύτεροι.

  «Το γεγονός της διάκρισης δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς, ούτε θέλουμε να δώσουμε τέτοιες διαστάσεις σε αυτό. Μας δημιουργεί όμως υποχρεώσεις. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση όλοι να επενδύσουμε στον τουρισμό και πρέπει να το κάνουμε από κοινού, σε επίπεδο Ηπείρου. Το επόμενο διάστημα πρέπει να επιδοθούμε σε εκστρατεία προβολής της περιοχής σε στοχευμένες αγορές και με ξεκάθαρους στόχους. Τον συντονισμό μιας τέτοιας πρωτοβουλίας μπορεί να τον έχει η Περιφέρεια Ηπείρου και όλοι εμείς, οι Δήμοι να συνεπικουρήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα πρέπει να αναλογιστούν τις δικές τους υποχρεώσεις και να κατανοήσουν πως στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης ο ανταγωνισμός γίνεται πολύ σκληρός. Και ο ανταγωνισμός αυτός αφορά και στις τιμές και στην παροχή υπηρεσιών.

  «Είναι μία πρόκληση και μία πρόσκληση. Πρόκληση για να γίνουμε καλύτεροι και πρόσκληση προς όλους τους Έλληνες να έρθουν και να γνωρίσουν την περιοχή μας», τόνισε ο κ. Φίλιος.

  Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου σημείωσε πως η διάκριση για τα Γιάννινα και το Ζαγόρι είναι μία επιτυχία την οποία χαρίζουν οι επισκέπτες των περιοχών. «Οι υποχρεώσεις της αυτοδιοίκησης και των επιχειρηματιών είναι μεγάλες. Πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. Πρέπει να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και τις καλές τιμές ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο κ. Παπαναστασίου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας των φορέων της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιλύονται ζητήματα και να αναπτυχθούν συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη του τουριστικού τομέα.

   

                  Φίλιππας Φίλιος             Γαβριήλ Παπαναστασίου

   
          αριθμός επισκεπτών