•                 


  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 07.12.2012    

   

   

  Αποκαθίσταται η Όαση και η ιστορική μνήμη


   

  Η ένταξη της αποκατάστασης της Όασης στο ΕΣΠΑ, αποτελεί το πιο καθοριστικό βήμα για την αναβίωση ενός ιστορικού χώρου της πόλης των Ιωαννίνων και συνάμα τη δικαίωση μιας πολύμηνης προσπάθειας που έκαναν η ΔΗΑΝΕΤΑΙ, ο Δήμος Ιωαννιτών και οι Τεχνικές του Υπηρεσίες.

  Η Δημοτική Αρχή, είχε δεσμευτεί με το πρόγραμμα που κατέθεσε στους Γιαννιώτες το 2010, για την αποκατάσταση όχι μόνο του χώρου της Όασης αλλά και της ιστορικής μνήμης. Η δέσμευση γίνεται πράξη και στόχος πλέον είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε ο χώρος αυτός να αποδοθεί και πάλι στους Γιαννιώτες.

  Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και προβλέπει βήμα- βήμα την αποκατάσταση του κτιρίου που σχεδίασε ο Άρης Κωνσταντινίδης και την λειτουργία του ως καφενείο- εστιατόριο.

  Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,04 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει την αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (οικοδομικές εργασίες, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, φύτευση).

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι η προσπάθεια που έγινε από τη Δημοτική Αρχή δικαιώθηκε. «Στην σημερινές οικονομικές συνθήκες, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, που σημαίνει περισσότερα χρήματα για την πόλη και προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίες. Η Όαση για μας δεν είναι απλά ένα κτίριο. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας το οποίο τα τελευταία χρόνια βεβηλώθηκε κι απαξιώθηκε. Πρώτα και κύρια λοιπόν θα αποκαταστήσουμε την ιστορική μνήμη», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

   «Εδώ και αρκετούς μήνες εργαστήκαμε με σύστημα και μέθοδο ώστε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες, να ετοιμάσουμε το φάκελο και να πετύχουμε την ένταξη της Όασης στο ΕΣΠΑ. Ένας χώρος, που για την πόλη αποτελεί σημείο αναφοράς θα αναβιώσει και θα λειτουργήσει και πάλι ως καφενείο και εστιατόριο, ως χώρος συνάντησης και κοινωνικής επαφής. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε γρήγορα όλες τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου ώστε το ταχύτερο δυνατό η Όαση να ζωντανέψει και πάλι», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γιώργος Παπαδιώτης.

   
          αριθμός επισκεπτών