• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 09.07.2012    

   

    

  Εγκαίνια Μουσείων στο Νησάκι

  Γνωστές κι άγνωστες στιγμές της ιστορίας ξεδιπλώνονται στα Μουσεία Επαναστατικής Περιόδου και Αλή Πασά τα οποία ανακαινίστηκαν πλήρως και φιλοξενώντας μοναδικά εκθέματα αποτελούν έναν νέο πόλο έλξης στο Νησί.

  Ο Φώτης Ραπακούσης, με το μεράκι και τη δημιουργικότητά του, έδωσε άλλη όψη στα δύο Μουσεία και εκθέτει εκεί μοναδικά αντικείμενα από τη συλλογή του τα οποία ζωντανεύουν μύθους και πραγματικότητες και αποκαλύπτουν στιγμές από την μακρά πορεία της περιοχής στο χρόνο.

  Τα εγκαίνια των Μουσείων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή παρουσία όλων των τοπικών αρχών και κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας.

  «Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Σήμερα έχουμε δύο Μουσεία που είναι πραγματικά στολίδια για το Νησί. Αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας και σίγουρα θα αποτελέσουν έναν ακόμη πόλο έλξης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νήσου Άρης Λιούμπος.

  Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τόνισε ότι η δημιουργία των Μουσείων είναι το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών, της Μητρόπολης, των υπηρεσιακών παραγόντων και του Φώτη Ραπακούση.

  «Δημιουργείται ένα επιπλέον κίνητρο για να επισκεφθεί κάποιος το νησί. Ενισχύουμε τη μνήμη, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό και αναβαθμίζουμε την περιοχή», επεσήμανε ο Δήμαρχος και προανήγγειλε σειρά δράσεων στο Νησί κατά την επόμενη χρονιά, όπου η πόλη θα γιορτάζει τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωσή της.

  Το πολιτιστικό πλέγμα που δημιουργείται στο Νησί μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον τόπο, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. «Αυτό που έγινε είναι ένα σύμβολο πολιτισμού. Αναδεικνύοντας την ιστορία μας έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

  Ο κ. Φώτης Ραπακούσης, σημείωσε ότι τα Μουσεία είναι χώροι ζωντανοί. Ο ίδιος όπως είπε θα είναι συνεχώς παρών στο Νησί και θα εμπλουτίζει τα δύο Μουσεία με νέα αντικείμενα και με υλικό των χρόνων του Αλή Πασά.

  Τέλος τα νέα Μουσεία «καλωσόρισε» ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Τάσος Παπασταύρος ο οποίος εξήρε το έργο του Φώτη Ραπακούση και την πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών.

   

    

    

    
   
          αριθμός επισκεπτών