•                                        


  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 11.11.2011    

   

   

   

  Στήριξη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

  Την απόφαση που έλαβε η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με τους κινδύνους που δημιουργούνται σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, κοινοποίησε ο Πρόεδρός του στον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο.

  Η Δημοτική Αρχή στηρίζει στο σύνολό της την απόφαση αυτή και καλεί κι άλλους φορείς της περιοχής να πράξουν το ίδιο.

  Η απόφαση, αναλυτικά έχει ως εξής:

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για το «χαράτσι» που τοποθετεί στα εκκαθαριστικά σημειώματα της ΔΕΗ. Ενημερώνουμε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων, χρονίως πασχόντες, χρησιμοποιούν φάρμακα κι άλλες θεραπευτικές αγωγές (π.χ. οξυγόνο) που η διακοπή του ηλεκτρισμού στην οικία τους θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρούς κινδύνους στην υγεία τους.

  Τα συνήθη φάρμακα που χρειάζονται ψύξη για τη διατήρησή τους είναι αντιβιοτικά, σιρόπια, καθαρτικά, εμβόλια, οροί, ερυθροποιητίνες, αντικαρκινικά, ινσουλίνες κι άλλα.

  Επίσης, χρόνιοι αναπνευστικοί ασθενείς, χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου και εισπνεόμενα φάρμακα ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά στρώματα (για αποφυγή κατακλίσεων) και μηχανήματα κατ’ οίκον κινησιοθεραπείας, που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.

  Από τα ανωτέρω κατανοεί κανείς τις δραματικές διαστάσεις που θα έχει η διακοπή ρεύματος στην υγεία ασθενών αυτών.

   

    

   
          αριθμός επισκεπτών