•                                         


  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 22.09.2011    

   

   

                     

  Με επιτυχία η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, προς δημοπράτηση οι πεζόδρομοι

   

  Τους εμπορικούς δρόμους του κέντρου, που σήμερα έμειναν κλειστοί για τα αυτοκίνητα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

  Ο δήμαρχος συνομίλησε με τους εμπόρους και τους καταναλωτές, οι οποίοι επικρότησαν την ενέργεια αυτή και ζήτησαν να προχωρήσει άμεσα το έργο της πεζοδρόμησης.

  Στη Γρηγορίου Σακκά, με πρωτοβουλία των εμπόρων είχαν στηθεί τραπεζάκια όπου προσφέρονταν στο καταναλωτικό κοινό, γλυκά, αναψυκτικά, ποτά και άλλα εδέσματα. Ήταν μία κίνηση των καταστηματαρχών προκειμένου να καλωσορίσουν την πεζοδρόμηση αλλά και τους κατοίκους της πόλης που κατέκλυσαν σήμερα το εμπορικό κέντρο.

  Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του έκανε γνωστό, ότι από τις Τεχνικές Υπηρεσίες συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης του έργου των πεζοδρόμων. Τα τεύχη θα αποσταλούν για έγκριση στην Περιφέρεια και θα ακολουθήσει η δημοσίευση της προκήρυξης.

  Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 5,9 εκατομμύρια ευρώ.

  «Με αφορμή την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ο Δήμος επιχείρησε μία πρόβα. Προχώρησε στην πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου. Το έργο των πεζοδρόμων έχει διπλό στόχο. Από την μία τη μείωση της κίνησης των αυτοκινήτων και από την άλλη την ανάδειξη και τη στήριξη της αγοράς και του εμπορικού κόσμου. Σήμερα πήραμε μία γεύση από την πόλη που θα δημιουργηθεί και όπως είδαμε όλοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

  Ερωτηθείς σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης, σημείωσε ότι ο αριθμός αυτών που υπάρχουν στα πάρκινγκ του κέντρου και όσες ανήκουν στις ζώνες της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ικανοποιητικός. Όμως το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο και το ζητούμενο είναι να μειωθεί ο αριθμός των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

  Τέλος ο κ. Φίλιος ευχαρίστησε τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία για την συνεργασία που υπήρξε ώστε να ολοκληρωθεί η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με επιτυχία και δίχως προβλήματα.

   

  Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου στη Γρηγορίου Σακκά
   
          αριθμός επισκεπτών