• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

   

  Ιωάννινα, 7.10.2011    

   

  Τιμητική εκδήλωση για την οικογένεια Μάτσα

  Τον Μάκη Μάτσα και τον πατέρα του Μίνωα Μάτσα θα τιμήσει τη Δευτέρα (10 Οκτωβρίου 2011) το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, στις επτά το βράδυ.

  Ο Μίνως Μάτσας, με καταγωγή από τα Γιάννινα και την Πρέβεζα κατάφερε που στις αρχές της δεκαετίας του ’30 να ανακαλύψει τα μεγαλύτερα ταλέντα της λαϊκής μας μουσικής και να βρεθεί στην κορυφή της Ελληνικής δισκογραφίας.

  Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές μεταξύ Ιωαννίνων και Πρέβεζας το 1921και παρά τις σπουδές του στην Ιατρική και τη Νομική, τελικά τον κέρδισε η μουσική.

  O Mίνως Μάτσας πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το Σεπτέμβριο του 1970.

  Ο γιός του Μάκης Μάτσας, είναι παιδί της κατοχής. Σπούδασε οικονομικά, όμως κι αυτόν τον κέρδισε η δισκογραφία. Στη μακρά επαγγελματική του πορεία του, ο Μάκης Μάτσας έχει ανακαλύψει και έχει στηρίξει τα πρώτα βήματα και την καριέρα των μεγαλύτερων ελλήνων καλλιτεχνών, που σημάδεψαν την ελληνική δισκογραφία.

  Οι σχέσεις της οικογένειας με τα Ιωάννινα παρέμειναν πάντα στενές. Το Δημοτικό Συμβούλιο ως ελάχιστο φόρο τιμής, διοργανώνει την εκδήλωση της Δευτέρας.

  Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η οποία επισυνάπτεται.

   
          αριθμός επισκεπτών