• Οι Paguristas αναδεικνύουν την κρυφή, φανερή πόλη

  Δράση των Paguristas Αρχοντικό Ιωαννίδη

  Αφίσες κολλημένες η μία πάνω στην άλλη, συνθήματα παντού, μουτζούρες, σκουπίδια στα σκαλοπάτια, γυμνά παρτέρια… 

  Αυτή ήταν η εικόνα του διατηρητέου μνημείου της 6ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μιχαήλ Αγγέλου & Χαριλάου Τρικούπη, στην πιο πολυσύχναστη γωνία του κέντρου της πόλης.

  H μεγαλοπρεπής εξώθυρα και η σκάλα, δηλαδή ό,τι διασώθηκε μετά την πυρκαγιά του 1977 από το αρχοντικό Ιωαννίδη, ίσως το ωραιότερο αρχοντικό της πόλης.

  Οι Paguristas αποφάσισαν να αναδείξουν αυτό το ‘κρυφό’ μνημείο και να φροντίσουν το χώρο που το περιβάλλει… Καθάρισαν την εξώθυρα από τα συνθήματα, ξεκόλλησαν τις αφίσες, μάζεψαν τα σκουπίδια, φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια και τέλος τοποθέτησαν ένα banner με ενημερωτικά στοιχεία για το αρχοντικό Ιωαννίδη.

  Δύο ώρες χρειάστηκαν για να γίνουν όλα τα παραπάνω. Δύο ώρες ανοιξιάτικης λιακάδας με κέφι, καλαμπούρι, καφέδες και περαστικούς οι οποίοι σταματούσαν και βοηθούσαν. Ανάμεσα τους και ο κ. Δημήτρης Καννής, ιδιοκτήτης της εταιρείας καθαρισμού NOVOGLANZ, ο οποίος προσφέρθηκε το προηγούμενο Σάββατο (7 Απριλίου) να βοηθήσει ώστε να καθαριστεί πλήρως η εξώθυρα με ειδικό μηχάνημα υδροβολής.

  Οι Paguristas οφείλουν πολλές ευχαριστίες στους κ.κ. Γιάννη Παπαχρήστο και Αθ. Νούσια για την προσφορά λουλουδιών, τον κ. Π. Καρρά για τα διαλυτικά χρωμάτων, στο Κομμωτήριο ‘Τάσος’ για τους καφέδες και τα νεράκια που κέρασε, το cafe MichelAngelo και το κατάστημα DEXIM για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους.

  Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αθηνά, τον Μέντη και την εταιρεία NOVOGLANZ που το Σάββατο 7 Απριλίου βοήθησαν αποτελεσματικά να ολοκληρωθεί η δράση και να έχει η εξώθυρα Ιωαννίδη την εικόνα που της αξίζει.

  Οι Paguristas ελπίζουν να διατηρηθεί αυτή η εικόνα της εξώθυρας χωρίς αφίσες και συνθήματα. Γιατί, δύο μέρες μετά τον πρώτο καθαρισμό, καινούριες αφίσες ‘κοσμούσαν’ το διατηρητέο μνημείο. Και εκτός από αυτό, το ενημερωτικό banner για το αρχοντικό Ιωαννίδη…έβγαλε φτερά και εξαφανίστηκε! Γι’ αυτό, τοποθετήθηκε ήδη καινούριο banner.

  Όσο για την αφισορρύπανση και τα συνθήματα, οι Paguristas ελπίζουν πως η φροντίδα για αυτό το μικρό αλλά ιδιαίτερο μνημείο στο κέντρο της πόλης θα σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον όλων των πολιτών για τους δημόσιους χώρους.

    


   

    

    

    
   
          αριθμός επισκεπτών