Γιώργου Δουατζή

Ανάσα από πηλό

Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος

Σελίδες: 328, Διαστάσεις: 14 Χ 21

 

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος και το Art Polis Cafe

με αφορμή την έκδοση του νέου μυθιστορήματος του Γιώργου Δουατζή  

 

“Ανάσα από πηλό”

 

σας προσκαλούν

τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.30'

στην συζήτηση με θέμα “Διαπροσωπικές - ενδοοικογενειακές σχέσεις

  

12 βίντεο από την παρουσίαση με την επιμέλεια του Ναπολέοντα Ροντογιάννη      

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • Φώτης Καγγελάρης Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας (Univ. de Paris), συγγραφέας

  •  Νίκος Μαθιουδάκης Διδάκτωρ Εφαρμ. Γλωσσολογίας & Λογοτ. Υφολογίας

  •  Συντονίζει η Χριστίνα Σταματάκη κλινικός ψυχολόγος

  •  Διαβάζουν οι Ηθοποιοί – σκηνοθέτες Νίκος Γκεσούλης και Γιώτα Κουνδουράκη

 

Art Polis Cafe, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα (τηλ. 210 3249588)

 

 


 

Ένα μυθιστόρημα για τη σχέση ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα, για το βάρος των οικογενειακών βιωμάτων, για τη δύναμη και το νόημα της τέχνης, για τον άγνωστο κόσμο των εικαστικών, για τη δύναμη της φιλίας, για τις εκρηκτικές δυνάμεις που κρύβονται στις ψυχές των ανθρώπων που επιζητούν μια -τουλάχιστον αληθοφανή- δικαιολογία ύπαρξης.

 

Ο αναγνώστης συναντά τον εαυτό του σε κάθε κεφάλαιο και συνταξιδεύει με τα πρόσωπα του μύθου, που τελικά δεν είναι μύθος, αλλά η πολύπτυχη καθημερινότητά μας.

 

Μια τυχαία συνάντηση οδηγεί σε μια κοινή πορεία, γεμάτη ανατροπές, ξαφνιάσματα και αποκαλύψεις. Η δημιουργία και η καταστροφή. Ο έρωτας και ο θάνατος. Το ζωντανό παρελθόν και η λήθη. Η κάθαρση. Τα σκοτεινά μυστικά και το φως. Η καταστροφική δύναμη του χρήματος. Η δίψα και ο κορεσμός. Το μοιραίο και το οριστικό. Η δικαίωση.

 

Κεντρικά πρόσωπα, ο Κώστας Μοίρας, ο γλύπτης που δουλεύει στην αφάνεια αποφεύγοντας κάθε επαφή με τον εφήμερο κόσμο της αγοράς της τέχνης, πιστός σε αξίες και ιδανικά και η Ελένη Καρτάλου, μια νέα γυναίκα, ιστορικός τέχνης γεμάτη δίψα για ζωή, φορτωμένη ένα βαρύ οικογενειακό παρελθόν. Τους ενώνει ο έρωτας για την τέχνη και τη ζωή. Τους δένει η καταλυτική μεταξύ τους αγάπη.

 

Ο Γιώργος Δουατζής μας προσφέρει  ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, μια προκλητική περιπλάνηση, με οδηγό τη διεισδυτική ματιά του στον κόσμο μας και στον ψυχισμό των ηρώων του μυθιστορήματος. Είναι ένα σχόλιο για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τον έρωτα, για τον περίπλοκο -και συχνά σκοτεινό- κόσμο των οικογενειακών σχέσεων, για τις εκρηκτικές δυνάμεις που κρύβονται στην ψυχή των ανθρώπων οι οποίοι επιζητούν μια –τουλάχιστον αληθοφανή– δικαιολογία ύπαρξης, για τη φιλία...· και συνάμα είναι ένας στοχασμός για την ουσία της τέχνης, για τη λειτουργία της σε μια κοινωνία που έχει χάσει τον προσανατολισμό της.

περισσότερα για τον Γιώργο Δουατζή

Η ιστοσελίδα του Γιώργου Δουατζή: www.douatzis.gr


 

  

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών