«Στα πλήκτρα του χρόνου»

της Λαμπρινής Π. Θεοχάρη


 

      


  Λαμπρινή Π. Θεοχάρη

Βιογραφικό σημείωμα

Η Λαμπρινή Π. Θεοχάρη του Περικλή γεννήθηκε στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων.

Από πολύ μικρή ηλικία ζούσε με τις γιαγιάδες, αφού οι γονείς της ήταν μετανάστες στη Γερμανία.

Μαθήτρια ακόμη στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού της, έγραφε τα πρώτα της ποιήματα, από την ηλικία των οχτώ ετών. Τελειώνοντας το Δημοτικό Σχολείο έχει ήδη στα χέρια της την πρώτη ποιητική της συλλογή, που περιλαμβάνει είκοσι ποιήματα. Υπάρχουν σε ένα μόνο βιβλίο, που έχει βιβλιοδετηθεί στο τυπογραφείο «Πλάτων» στα Ιωάννινα, με τις ενέργειες και τη βοήθεια του πατέρα της.

Φοιτά στο 2ο Γυμνάσιο Θηλέων Ιωαννίνων και κρατάει στα χέρια της άλλη μία ποιητική συλλογή, που περιλαμβάνει είκοσι πέντε ποιήματα. Ολοκληρώνει τις λυκειακές της σπουδές στο 2ο Κλασικό Λύκειο Θηλέων Ιωαννίνων.

Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Θεοχάρη και έχουν δύο παιδιά. Με την οικογένειά της, αργότερα, μεταναστεύουν στη Γερμανία. Εκεί παντρεμένη και μητέρα φοίτησε σε Τεχνική Σχολή Διατροφής, όπου αρίστευσε. Επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από κάποια χρόνια και είναι κάτοικοι του Δροσοχωρίου Ιωαννίνων.

Η ποιητική συλλογή της, με τον τίτλο «Στα πλήκτρα του χρόνου» περιλαμβάνει είκοσι ποιήματα και εκδόθηκε το 2011 στα Χανιά. Έχει δεχθεί από τους αναγνώστες της πολύ καλές κριτικές. Παρουσιάστηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Ιωαννίνων, από το Φιλόλογο, Επίτιμο Λυκειάρχη, Συγγραφέα, Διδάσκαλό της στο Λύκειο, κύριο Ευάγγελο Βεκρή, επαινετικά και θερμά. Επίσης, το βιβλίο παρουσιάστηκε και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2012. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.

Έχει λάβει μέρος σε ποιητικές βραδιές, όπως στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Πανεπιστημιακού Διδασκάλου κυρίου Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γλύπτη, στο χωριό του το Ελληνικό Ιωαννίνων.

Πολλές οι ποιητικές της συλλογές που είναι ακόμη ανέκδοτες και που... αναζητούν εκδότη. Τα ποιήματά της... βρίσκονται σε αναμονή... για το επόμενο... εκδοτικό ταξίδι τους!...

 

Ευχαριστήριο ποίημα βιβλίου
  


 

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών