"Ο Μάγος"

του Νικόλα Παπακώστα

Εκδόσεις : Momentum

Οι εκδόσεις Momentum σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Παπακώστα "Ο Μάγος" την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00 στο MONK Grapes ahd Spirits, Καρόρη 4, πλατεία Αγίας Ειρήνης Αθήνα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Κουτσικουρής, επιμελητής, μεταφραστής

  • Ελευθέριος Παπακώστας, Ιστορικός, Συγγραφέας

 


 

    

Ο Νικόλας Παπακώστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 1999, σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών έγραψε τη πρώτη του ιστορία. Έκτοτε, και μέχρι σήμερα έχει συγγράψει πληθώρα ιστοριών στο γνωστικό αντικείμενο της ηρωικής φαντασίας (fantasy). Οι περισσότερες από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε αντίστοιχα περιοδικά, ενώ πολλές έχουν χρησιμοποιηθεί ως βασικές ιστορίες σε παιχνίδια ρόλων (Role Playing Games). Κατάγεται από την Ήπειρο και την Χαλκιδική, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αυτό είναι το πρώτο του Βιβλίο.

      

     


 

   

Περίληψη του βιβλίου

Στην νύχτα της Θεσσαλονίκης, συναντάει συχνά κανείς περίεργους τύπους. Σε μια πόλη που δεν κοιμάται πότε, οι μυστήριες φάτσες και τα σκοτεινά κίνητρα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Ένας άντρας ντυμένος με ράσα όμως, ο όποιος δείχνει να μην ξέρει ούτε που είναι ούτε πώς βρέθηκε εκεί και που αναφέρεται σε ιδέες όπως Τιμή, Καθήκον και Μαγεία, μοιάζει πραγματικά ξένος. Φανερά επικίνδυνος, και χαμένος μέσα σε φαντασιώσεις για αυτό που νομίζει ότι είναι, φέρνει μαζί του προβλήματα -και λύσεις- που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει. Ήρωας ή Εγκληματίας; Σοφός ή Παρανοϊκός; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιδιαίτερη σκέψη του θα φέρει στο φώς πράγματα που θα ήταν καλύτερο να μείνουν στο σκοτάδι. Μια σερβιτόρα παγιδευμένη σε ένα άθλιο καταγώγι, ένας ζωγράφος που έχει παραιτηθεί από την ζωή και ένας αστυνομικός που τον στοιχειώνει μια άλυτη υπόθεση, τρείς εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, καλούνται να σπάσουν τον καθρέφτη της πραγματικότητας και να λύσουν το μυστήριο του «Ισέλιαθ Νοξ», του άντρα με τα Πορφυρά Ράσα.

  

 


 

   

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών