Παναγιώτης Νούτσος

«Αριστερά και «Στίβος»

Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Polis Art Cafe έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου

του Παναγιώτη Νούτσου «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΚΑΙ «ΣΤΙΒΟΣ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα).

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει

  • ο κ. Παναγιώτης Νούτσος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

   


 

    

Ως προς τη σύσταση του παρόντος βιβλίου θα μπορούσαν να υπομνησθούν τα εξής:

- Το κύριο σώμα των κειμένων που το απαρτίζουν (Δεύτερο και Τρίτο μέρος) γράφτηκε από τον Ιανουάριο ως τον Δεκέμβριο του 2015, με το "Πρώτο μέρος" να το "προετοιμάζει" (Δεκέμβριος 2012 - Οκτώβριος 2014).

- Ο όρος "στίβος" κρατάει την αρχική του σημασία ως "ίχνος" για να συνεχίσει ως "αγωνιστικός χώρος" και ως "pista" στη χώρα που μας φιλοξένησε. Όσο για την "Αριστερά", τελεί υπό συζήτηση για την επακριβή απόδοση της θεωρητικής και πολιτικής της σταδιοδρομίας σε ένα δύσβατο κοινωνικό πεδίο. Επομένως, προτιμώ τα εισαγωγικά από ένα επίδικο επίθετο ή από τον πληθυντικό "Αριστερές".

- Σε όσους/ες επιμένουν η "χώρα του Ισημερινού" να ταυτίζεται με τη χώρα τους υποδεικνύω είτε την πρακτική των Περσικών επιστολών είτε την "allotropie" του Breton, ακόμη και τη "Βολιγουάη". Ό, τι, δηλαδή, προϋποθέτει την επίμονη πρόγευση μιας "μέλλουσας ηπείρου", με τη "δροσιά της ουτοπίας" αμείωτη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

   

  

  

    

  


Παναγιώτης Νούτσος
 

      Polis Art Cafe

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών