Ελένη Μαντέλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ελένη Μαντέλου

     

  Η Ελένη Μαντέλου γεννήθηκε στην Κύμη το 1950. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το έντεχνο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Χ. Λεοντή κ.α.) και ένας από τους κύκλους των ηχογραφήσεών της για το Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που Διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας Έλληνες ποιητές, με ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη μελοποιημένα από τον Δημήτρη Λέκκα, κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με τον τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης.»

    Τα τρία πρώτα βιβλία της εκδόθηκαν ταυτόχρονα τα Χριστούγεννα του 1987. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους, παραμύθια και ιστορίες για παιδιά. Δημοσίευσε ποίηση  (περιοδικό ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ).

    Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Σουβατζίδη και έχουν δυο παιδιά, την Ναρίνα και τον Γιώργο.

    

  

Βιβλίο:

    

   

   

  

Η Περιπέτεια κρυμμένη στις σελίδες.

Παραμύθι. Εκδόσεις Πατάκη 2005

     

  

  

  

  

  

Η Περιπέτεια, το πνεύμα ενός βιβλίου που ζωντάνεψε για να μπει στη ζωή δυο παιδιών, είναι ένα κοριτσάκι μεγάλο όσο μια μικρούλα γάτα. Αναγκασμένη από ένα άγραφο σκληρό νόμο να φύγει όμως κάποια στιγμή από κοντά τους, βρίσκεται φυλακισμένη μέσα στις σελίδες του βιβλίου της και ονειρεύεται να ξανασυναντήσει τους φίλους της.

Και ενώ ο Μπάτης με την Πηγή σκαρφίζονται τα πιο απίθανα πράγματα προκειμένου να την βγάλουν από την αναγκαστική της κρυψώνα, η Περιπέτεια μέσα στη μοναξιά του βιβλίου ζει τις δικές τη απρόβλεπτες περιπέτειες∙ ώσπου μαθαίνει ότι το γλυκό όνειρο να βρει πάλι τους φίλους της είναι δυνατό να γίνει πραγματικότητα. Αλλά με έναν τρόπο μυστηριώδη, έτσι όπως η ίδια δεν είχε ποτέ φανταστεί.

Το βιβλίο αποτελεί την συνέχεια του παραμυθιού που έχει τον τίτλο Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ.

Επιστροφή στα βιβλία της Ελένης Μαντέλου

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών