Ελένη Μαντέλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ελένη Μαντέλου

     

  Η Ελένη Μαντέλου γεννήθηκε στην Κύμη το 1950. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το έντεχνο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Χ. Λεοντή κ.α.) και ένας από τους κύκλους των ηχογραφήσεών της για το Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που Διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας Έλληνες ποιητές, με ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη μελοποιημένα από τον Δημήτρη Λέκκα, κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με τον τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης.»

    Τα τρία πρώτα βιβλία της εκδόθηκαν ταυτόχρονα τα Χριστούγεννα του 1987. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους, παραμύθια και ιστορίες για παιδιά. Δημοσίευσε ποίηση  (περιοδικό ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ).

    Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Σουβατζίδη και έχουν δυο παιδιά, την Ναρίνα και τον Γιώργο.

    

  

Βιβλίο:

   

   

   

   

Καλέ μου Τζι Ντι.

Παιδική ιστορία. Εκδόσεις Λωτός 1990

  

   

   

  

  

   

«Και τους το λέω, Τζι Ντι, εγώ στο χωριό δε θέλω να πάω! Τίποτα εκείνοι! «Στη Μηλίτσα είναι πολύ όμορφα» και «είναι πολύ όμορφα». Και τι με νοιάζει εμένα τι είναι σ’ αυτή την παλιο…Μηλίτσα; Εμένα, τους λέω, μ’ αρέσει εδώ! Ό,τι και να τους πεις όμως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Καλέ μου Τζι Ντι, ευτυχώς που έχω κι εσένα…»

Αυτά εξομολογείται η μικρή Χαρά στον Τζέημς Ντην, στην αγαπημένη της χάρτινη ζωγραφιά, ώσπου η οικογένειά της φεύγει από την πρωτεύουσα για να πάει να κατοικήσει σ’ ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό, εκεί που διορίστηκε ο πατέρας της.  Στον νέο τόπο, όπου βρίσκεται απογοητευμένη, ανακαλύπτει όμως μια ζωή τόσο όμορφη, όσο δεν την είχε δει ποτέ ούτε στο όνειρό της…

Επιστροφή στα βιβλία της Ελένης Μαντέλου

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών