Ελένη Μαντέλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ελένη Μαντέλου

     

  Η Ελένη Μαντέλου γεννήθηκε στην Κύμη το 1950. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το έντεχνο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Χ. Λεοντή κ.α.) και ένας από τους κύκλους των ηχογραφήσεών της για το Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που Διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας Έλληνες ποιητές, με ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη μελοποιημένα από τον Δημήτρη Λέκκα, κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με τον τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης.»

    Τα τρία πρώτα βιβλία της εκδόθηκαν ταυτόχρονα τα Χριστούγεννα του 1987. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους, παραμύθια και ιστορίες για παιδιά. Δημοσίευσε ποίηση  (περιοδικό ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ).

    Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Σουβατζίδη και έχουν δυο παιδιά, την Ναρίνα και τον Γιώργο.

    

  

Βιβλίο:

   

   

   

Ξέρει ο καιρός.

Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Πατάκη 1997.

Βραβείο Μυθιστορήματος 1994 της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

                                                                                  εξαντλημένο !!!!!!

   

     

  

  

   

Καθώς η Μυρτώ ονειρεύεται τη «γαλλική κοτσίδα», ομολογεί ότι «η ζωή μοιάζει με βαθύ ορυχείο, όπου για ν’ ανακαλύψεις το πολύτιμο ορυκτό πρέπει να σκάψεις μόνος σου και μάλιστα στα τυφλά». Ο Κωστής, ο πατέρας της, είναι σίγουρος ότι εκείνη «θα τη βρει την άκρη μόνη της», ενώ η μητέρα της, η Βάσια, υποψιάζεται ότι «το κακό είναι που η εφηβεία των παιδιών συμπίπτει με την κλιμακτήριο της μητέρας…» Ο Ηλίας, τέλος, διαβεβαιώνει ότι οι φωτογραφίες που του τράβηξε η Μυρτώ «θα βγουν σίγουρα καλές».

Το ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ… είναι η εφηβεία σαν μια προσωπική αλλά και σαν μια οικογενειακή υπόθεση. Είναι ένα μυθιστόρημα που… θυμώνει, ερωτεύεται, μπλέκεται και κοιτάζει το μέλλον σαν ανατολή, μετά τη δύση της εφηβικής ηλικίας

Επιστροφή στα βιβλία της Ελένης Μαντέλου

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών