Ελένη Μαντέλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ελένη Μαντέλου

     

  Η Ελένη Μαντέλου γεννήθηκε στην Κύμη το 1950. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το έντεχνο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Χ. Λεοντή κ.α.) και ένας από τους κύκλους των ηχογραφήσεών της για το Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που Διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας Έλληνες ποιητές, με ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη μελοποιημένα από τον Δημήτρη Λέκκα, κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με τον τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης.»

    Τα τρία πρώτα βιβλία της εκδόθηκαν ταυτόχρονα τα Χριστούγεννα του 1987. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους, παραμύθια και ιστορίες για παιδιά. Δημοσίευσε ποίηση  (περιοδικό ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ).

    Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Σουβατζίδη και έχουν δυο παιδιά, την Ναρίνα και τον Γιώργο.

    

  

Βιβλίο:

   

   

Πώς μετακόμισε το κομοδίνο της Χριστίνας.

Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Πατάκη 2002.

Υποψήφιο στην βραχεία λίστα για το Βραβείο Εφηβικού Βιβλίου 2003 του περιοδικού Διαβάζω

                                                                                   εξαντλημένο !!!!!!

  

   

   

  

   

Η Χριστίνα ζει την περιπέτεια της εφηβείας. Ο Άρης, ο αδελφός της, έχει αδυναμία στους πρωταγωνιστές των παιχνιδιών του ηλεκτρονικού υπολογιστή του. Κι ενώ η αγάπη, φανταστική όπως ένα ονειρεμένο τοπίο, πλανιέται πάνω από την καρδιά της Χριστίνας, κάτι αλλάζει ξαφνικά στη συνηθισμένη ζωή της. Η μητέρα της επιστρέφει στο νησί όπου γεννήθηκε, θέλοντας να ξαναζωντανέψει το γοητευτικό κόσμο της δικής της νεανικής ηλικίας. Και ένα φρέσκο αεράκι θα εισβάλει στο δωμάτιο της Χριστίνας…

«Το μυθιστόρημα καταλήγει με ένα ταξίδι: στο παρελθόν της μητέρας, που είναι πηγή αυτογνωσίας, αλλά και στο μέλλον της οικογένειας. Ένα μέλλον που είναι δυνατόν να στηριχτεί στην αποδοχή της προσωπικότητας του κάθε μέλλους και στην διαφορετική θέαση των πραγμάτων. Και όπως σε κάθε ταξίδι, όλα είναι ανοιχτά. Γιάννης Παπαδάτος.»

Επιστροφή στα βιβλία της Ελένης Μαντέλου

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών