Ελένη Μαντέλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ελένη Μαντέλου

     

  Η Ελένη Μαντέλου γεννήθηκε στην Κύμη το 1950. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το έντεχνο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Χ. Λεοντή κ.α.) και ένας από τους κύκλους των ηχογραφήσεών της για το Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που Διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας Έλληνες ποιητές, με ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη μελοποιημένα από τον Δημήτρη Λέκκα, κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με τον τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης.»

    Τα τρία πρώτα βιβλία της εκδόθηκαν ταυτόχρονα τα Χριστούγεννα του 1987. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους, παραμύθια και ιστορίες για παιδιά. Δημοσίευσε ποίηση  (περιοδικό ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ).

    Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Σουβατζίδη και έχουν δυο παιδιά, την Ναρίνα και τον Γιώργο.

    

  

Βιβλίο:

   

   

   

  

Φτού! Ξελευτερία.

Δύο παραμύθια, επανέκδοση. Εκδόσεις Πατάκη 2003

  

   

   

 

   

   

  • Σε μια πόλη φτάνει ένα μυστηριώδες παιδί, η Ξελευτερία, που ξεσηκώνει τους μικρούς, παραξενεύει τους μεγάλους, αλλά σκορπίζει την ευτυχία στις καρδιές ολονών. Ώσπου ο δήμαρχος μαζί με τους μεγάλους, για να την ευχαριστήσουν, αποφασίζουν να της προσφέρουν ένα ανεξήγητο δώρο: Να την μετατρέψουν σε άγαλμα!

  • Ένα δρακάκι, ζωγραφισμένο στη ρόμπα μιας Κινέζας γιαγιάς, το σκάει με το πρώτο καράβι που περνά για να γνωρίσει μόνο του τη ζωή.

Στη νέα του πατρίδα συναντά τη μικρή Μαρουσώ∙ και χωρίς εκείνη να το καταλαβαίνει, γίνεται φίλη της μυστικά. Το δρακάκι ζει την περιπέτειά του αόρατο, ώσπου αποφασίζει να μεταμορφωθεί και να γίνει για τη Μαρουσώ το μικρότερό της αδελφάκι.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο παραμύθια, που περιγράφουν το σκίρτημα της ελευθερίας και την ανάγκη του καθενός ν’ αγαπηθεί όχι μόνο στη φαντασία αλλά και στην πραγματικότητα∙ ν’ αγαπηθεί στ’ αλήθεια.

Επιστροφή στα βιβλία της Ελένης Μαντέλου

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών