«ΠΡΟΔΟΤΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»

του Γιώργου Μ. Βραζιτούλη

εκδόσεις «Ισνάφι»

    

     

"[...] Ο Γιώργος Μ. Βραζιτούλης εμπλουτίζει, με τις "Προδότρες λέξεις" του τις μελέτες που διαθέτουμε για τον Νόλλα, προσφέροντάς μας ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη σε νεαρά ηλικία. Οι "Προδότρες λέξεις" επιχειρούν να αποτυπώσουν το γίγνεσθαι του Νόλλα καθ' οδόν προς την πεζογραφική ενηλικίωση, καθ' οδόν προς τη μεταπολίτευση του λόγου στη "Νεράιδα" το 1974, με την οποία ολοκληρώνεται το "βιογραφικό αφήγημα". Ο Βραζιτούλης μαντάρει σε αυτό μαρτυρίες και αφηγήσεις του συγγραφέα από τις πολύωρες συνεντεύξεις τους, συμπληρωματικές μαρτυρίες φίλων και συνοδοιπόρων του Νόλλα, αλλά και τεκμηριωτικές πηγές, που ο φιλέρευνος ζήλος του βιογράφου εράνισε".

     

    

    

 


Γιώργος Μ. Βραζιτούλης

       

Ο Γιώργος Μ. Βραζιτούλης ( *1961) γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι πτυχιούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του ΑΠΘ και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης.

Από το 1985 διαμένει μόνιμα στη Γερμανία και από το 2003 είναι εγκατεστημένος στο Βερολίνο.

Ο ανεξάντλητος πλούτος των δημόσιων αρχείων και βιβλιοθηκών στη γερμανική πρωτεύουσα, υπήρξε το δέλεαρ για την (ευκαιριακή) ενασχόλησή του με ελληνογερμανικά θέματα και ιστορίες, κυρίως από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της γερμανικής Κατοχής, του Εμφυλίου και του Ψυχρού Πολέμου.

   

   

   

   


 

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών