Λαμπρινή Παππά-Θεοχάρη

Βιογραφικό

Η Λαμπρινή Παππά-Θεοχάρη γεννήθηκε στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Χ. Θεοχάρη με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά. Γράφει ποιήματα από την ηλικία των οκτώ (8) ετών. Στη νηπιακή ηλικία ζούσε με τις γιαγιάδες της καθώς οι γονείς της ήταν μετανάστες. «Πίσω από ένα βαθιά ευαισθητοποιημένο παιδί, υπάρχουν κάποιοι που το εμπνέουν». Είναι τελειόφοιτος του 2ου Κλασικού Λυκείου Θηλέων Ιωαννίνων, επίσης του τμήματος Δημοσιογραφίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων. Στην Γερμανία όπου έζησε αρκετά χρόνια, αρίστευσε σε Τεχνική σχολή.

Το 2017 στα Ιωάννινα τυπώθηκε στο Βιβλιοδετείο «Ο ΠΛΑΤΩΝ» η συλλεκτική διπλή συλλογή με ποιήματα και κείμενα από την παιδική και εφηβική της ηλικία με τίτλο «Πρώτη Αχτίδα» και «ΦλόγαΣ Αρχινά» αντίστοιχα. Το 2011 στα Χανιά κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή με τίτλο «Στα Πλήκτρα του Χρόνου». Το 2018 στα Ιωάννινα από τις εκδόσεις «CARPE DIEM» κυκλοφόρησε η συλλογή με τον τίτλο «Κυματιστοί Τόποι», που συμπεριλαμβάνει ποιήματα και πεζογραφήματα. Τον Μάρτιο του 2021 τυπώθηκε από τις εκδόσεις “CARPE DIEM” η νέα ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Ωδίνες Ωδές».

Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε τοπικά περιοδικά, εφημερίδες, στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων, στην ΕΡΑ Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε ποιητικές εκδηλώσεις. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.).

  email: latheohari@gmail.com

Παρουσίαση του βιβλίου "Κυματιστοί Τόποι": 


  

Απαγγελίες από την κόρη της, Εβίτα Θεοχάρη: 

Ποίημα "Νεράιδα", βιβλίο "Στα πλήκτρα του χρόνου " 

  

Ποίημα "Σέλας "Ψυχής", βιβλίο "Κυματιστοί Τόποι"

  

"Το Ραδιόφωνο", βιβλίο "Κυματιστοί Τόποι" 


  
Μερικά από τα βιβλία της Λαμπρινής

   

   

 

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών