Αφιέρωμα του Δήμου Διονύσου στο Μίκη Θεοδωράκη,

την Κυριακή 15-05-2022 στην Πλατεία Δημοκρατίας στον Άγιο Στέφανο

Η μουσική του Μίκη μας "Μαργαρίτα, Μαργαρώ" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

Ο Δήμος Διονύσου σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί σε εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 & ώρα 18.30 (Πλατεία Δημοκρατίας, Άγιος Στέφανος).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης (ώρα 20.00) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού».

Την εκδήλωση θα ανοίξει στις 18.30 η "Χορωδία Αρδηττού" με Μαέστρο τον Δημήτρη Ανέστη ενώ θα ολοκληρωθεί στις 21.00 με συναυλία από το λαϊκό συγκρότημα «Μουσικοπαρέα Διονύσου». με Μαέστρο τον Αχιλλέα Βουρλιωτάκη ο οποίος θα παίξει μπουζούκι και θα έχει τη μουσική επιμέλεια.

Μαζί του θα εμφανιστούν οι μουσικοί:

  • Κατερίνα Ψυλλάκη (Πιάνο),

  • Ελπίδα Μεταξά (τραγούδι),

  • Παντελής Παραμάνης (κιθάρα, τραγούδι),

  • Αγκόπ Ιμιριάν (κιθάρα, τραγούδι),

  • Χρήστος Κόκκινος (κιθάρα),

  • Ηλίας Πάσχος (μπάσο),

  • Βασίλης Χατζάκης (κρουστά).

 

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 


 
 
 

 

Η Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη είναι κόρη του Μίκη Θεοδωράκη και της Μυρτώς Αλτίνογλου. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου του 1958. Ακολούθησε την οικογένειά της σε όλες τις μετακινήσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έζησε από κοντά όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο «Sorbonne Paris VIII» στη Vincennes. Είναι μητέρα τεσσάρων γιων και έχει δύο εγγονούς. Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι επικεφαλής της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» που ως στόχο έχει τη διάδοση της μουσικής του συνθέτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, ασχολείται με τις εκδόσεις «Ρωμανός», που έχουν ως αντικείμενο την έκδοση και προβολή των Απάντων των μουσικών έργων του πατέρα της. Στόχος των δραστηριοτήτων της είναι η ανάδειξη και η διάδοση του έργου του πατέρα της. Ασχολείται με το κέντημα και τα ψηφιδωτά. Στον ελεύθερο χρόνο της, εδώ και αρκετά χρόνια, ξεκίνησε να ασχολείται με το κέντημα και αργότερα άρχισε να συλλέγει σπασμένα αντικείμενα (πλακάκια, ποτήρια, πιάτα, διακοσμητικά κ.ά.) δημιουργώντας πρωτότυπα κολάζ. Ξεκίνησε από μικρές επιφάνειες και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε ολόκληρους τοίχους και πατώματα εξωτερικού χώρου. Ζει μόνη. Κι όμως παρέα με τριάντα πέντε γάτες και είκοσι δύο σκυλάκια, που περιμάζεψε, εγκαταλελειμμένα κι απροστάτευτα μωράκια, από τα σκουπίδια και από έρημους δρόμους ανά την Ελλάδα, και τα περιέθαλψε. Άνεργη βιβλιοφάγος. Ελπίζει.

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών