ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

www.culture.uoi.gr                           eltuoi@cc.uoi.gr

 

ΚΥΚΛΟΣ “ΦΟΒΟΣ”

ΔΙΑΛΕΞΗ

Βασίλη Καραποστόλη

Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

του Πανεπιστημίου Αθηνών,

με θέμα

 “Το πρόβλημα της ιδιοτέλειας στην Ελλάδα”


 

 

Τι είναι ιδιοτέλεια; Είναι μια ακαταμάχητη “φυσική ώθηση” του ανθρώπου προς το ατομικό του συμφέρον; Ή μήπως είναι μια στάση απέναντι στον κόσμο, η οποία μπορεί να αλλάξει, αλλάζοντας και την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας και τα πραγματικά του συμφέροντα; Στην ομιλία θα εξετασθούν τα ζητήματα αυτά σε συνάρτηση με την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Βασίλης Καραποστόλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Stirling Σκωτίας. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Φιλοσοφία της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού. Έχει δημοσιεύσει μελέτες, δοκίμια και άρθρα για την ηθική και τα ήθη στον σύγχρονο κόσμο, τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, την εμπειρία της συμβίωσης κ.ά. Από το πλούσιο συγγραφικό έργο, τα δύο πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: Η εποχή της όρεξης, Εκδόσεις Πατάκη (2012) και Διχασμός και εξιλέωση, Εκδόσεις Πατάκη (2010).

 

 

Η πρόσκληση σε pdf

Σάββατο, 18 Μαΐου, 20.30

Συνεδριακό  Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»

Αίθουσα Α΄- Ισόγειο

.

Το πανεπιστημιακό λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 19.30 από την κεντρική πλατεία (Περιφέρεια Ηπείρου, πρώην Νομαρχία) και θα επιστρέψει μετά το τέλος της διάλεξης

 

ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

  
τον φάκελο "κίνηση ιδεών"
     τον διαβάσανε:

       
 
      αριθμός επισκεπτών