ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ –
Μια δοκιμή σε ηλεκτρονική μορφή

Χρήστος Δανιήλ

Όταν φτάνω σε μια ξένη πόλη, συνοδεύομαι πάντα από το σχετικό κείμενο.

Το κείμενο αυτό μου έχει μιλήσει, έχω ήδη διαβάσει

για το υποκείμενό του σε βιβλία και εφημερίδες.

Michel Butor, “La ville comme texte”, 1982

 

Στο link που θα πατήσετε παρακάτω, θα βρείτε μια πρώτη απόπειρα συγκρότησης ενός ψηφιακού λογοτεχνικού χάρτη της πόλης των Ιωαννίνων.

http://www.openlit.gr/city/danihl.htm

 

Δανιήλ Χρήστος


 

Ο Χρήστος Δανιήλ γεννήθηκε στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών το 1969. Ζει στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Είναι διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διδακτορική του διατριβή εξέτασε τις σχέσεις του μεταπολεμικού υπερρεαλισμού με το δημοτικό τραγούδι. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου· έχει επίσης διδάξει στις Φιλοσοφικές Σχολές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.

Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά (Μανδραγόρας, Πορφύρας, Ποίηση, Οδός Πάνος, κ.ά.) και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: ""Γυάλινα και μαλαματένια..." τα Γιάννενα στη νεοελληνική πεζογραφία", Ίδρυμα Κ. Κατσαρή, 1997, "Γιώργος Λίκος, μια παρουσίαση από τον Χρήστο Δανιήλ", Γαβριηλίδης 2005,  "Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Καββαδία, Ποιητική και πρόσληψη" (2010).

Τελευταία του εργασία: "Ιούς, Μανιούς, ίσως και Aqua Marina, Μάτση Χατζηλαζάρου, η πρώτη Ελληνίδα υπερρεαλίστρια", Τόπος 2011.τον Νίκο Καββαδία, Ποιητική και πρόσληψη" (2010). Τελευταία του εργασία: "Ιούς, Μανιούς, ίσως και Aqua Marina, Μάτση Χατζηλαζάρου, η πρώτη Ελληνίδα υπερρεαλίστρια", Τόπος 2011. 
τον φάκελο "κίνηση ιδεών"
     τον διαβάσανε:

       
 
      αριθμός επισκεπτών