Ημερίδα στις 18 Απρίλη με θέμα:

«Μνημεία και μουσεία αγώνων του λαού»

Αναδημοσίευση από εδώ      

Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Μνημεία και μουσεία αγώνων του λαού» και παρουσίαση του νέου ιστότοπου mnimia.kke.gr με εικονικές περιηγήσεις από ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία του ΚΚΕ από όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 18 Απρίλη, στις 19.00, στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν:

  • Ο Τάσος Αντωνίου, μέλος της ομάδας που επιμελήθηκε τον ιστότοπο mnimia.kke.gr: «Παρουσίαση του νέου διαδικτυακού τόπου mnimia.kke.gr και των εικονικών περιηγήσεων σε ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία του ΚΚΕ».
  • Η Κέλλυ Παπαϊωάννου, αρχιτέκτονας μηχανικός, υποψ. διδάκτορας ΑΠΘ, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η ιστορική μνήμη και ο ρόλος των μνημείων και των μουσείων».
  • Η Δέσποινα Τσιρώνη, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Μνημείων και Μουσείων της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η διαδικασία παραγωγής μνημείων και μουσείων».
  • Ο Άρης Σαραφιανός, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Ιμπεριαλιστική Μνημοκτονία και η Υλική Ανάκτηση της Ιστορίας από το ΚΚΕ - Τοπόσημα, Γλυπτά, Ανασκαφές των Αγώνων και η Σημασία τους Σήμερα».
  • Η Εύα Μελά, ζωγράφος-χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώνης Μυρωδιάς, γλύπτης, μέλος του ΔΣ του EETE: «Η συμβολή των εικαστικών στην ανάδειξη και προβολή της ιστορικής μνήμης».
  • Ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ, μέλος του Τμήματος Ιστορίας και υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου της ΚΕ του ΚΚΕ: «Ζωντανή μνήμη. Μνημεία και μουσεία τιμής και γνώσης».

Στην ημερίδα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

  

  

 

      αριθμός επισκεπτών