Τόποι του Πύρρου

Η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με  το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και με την υποστήριξη της Εταιρείας των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, διοργανώνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11.00 - 14.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, αρχαιολογική και ενημερωτική συνάντηση με θέμα: Τόποι του Πύρρου,  στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της περιοδικής έκθεσης «Πύρρος Βασιλεύς Ηγήτωρ. Η Ήπειρος της Μεσογείου και της Οικουμένης».

Πρόγραμμα:

Χριστίνα Μερκούρη, Προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: Έμμεσες μαρτυρίες της παρουσίας του Πύρρου στην Αμβρακία.

Γιώργος Ρήγινος, Αν. Προϊστάμενος της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: Η εποχή του Πύρρου στη Θεσπρωτία.

Χάρης Τσούγγαρης, Αρχαιολόγος της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: Η μακεδονική φάλαγγα και οι εκδοχές της στην Ήπειρο και την Παιονία.

 Ελένη Βασιλείου, Αρχαιολόγος της  ΙΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων:  Πύρρος Βασιλεύς Ηγήτωρ. Μια άλλη έκθεση.

 

Θα προηγηθεί ξενάγηση στην έκθεση. Είσοδος ελεύθερη.

 

Για Πληροφορίες:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Τηλ.: 2651001089, 01050, Fax: 265101052, Email: ibepka@culture.gr, www.amio.gr, www.facebook.com/amiogr

 


  

  

 

      αριθμός επισκεπτών