Η μουσική συμφωνία της ζωφόρου του Παρθενώνα

Το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Κυριακή στο Μουσείο», διοργανώνουν διάλεξη με προσκεκλημένο τον καθηγητή δρ. Γεώργιο Σηφιανό, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα:

" Η μουσική συμφωνία της ζωφόρου του Παρθενώνα: Ανάλυση κίνησης, μουσική δομή και δραματουργία στην ζωφόρο του Παρθενώνα."

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια).

Είσοδος ελεύθερη

  


 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Σηφιανός, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, σκηνοθέτης και διδάκτορας φιλοσοφίας του Université Paris I (Panthéon–Sorbonne), είναι καθηγητής στην École d’Αrts Décoratifs στο Παρίσι, στο Τμήμα του Κινηματογράφου Αnimation και συγγραφέας του βιβλίου Ésthétique du cinema d’animation (éditions du Cerf, 2012). Συνέβαλε στην ίδρυση ή τη λειτουργία διεθνών οργανισμών, όπως CΑRTOON, LIAA, ή το Φεστιβάλ Animation του Annecy στη Γαλλία. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται σήμερα στη μελέτη της κίνησης ως δομικό στοιχείο της ζωφόρου του Παρθενώνα.

     

 


 

 

      αριθμός επισκεπτών