Αρχαία Μεσσήνη

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της  Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών  τα παρακάτω:

 

         

        Η Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δεν διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα κατ' εξοχήν μεσογειακό αλώβητο φυσικό περιβάλλον. Το φυσικό αυτό περιβάλλον συνδυάζει την ορεινή μεγαλοπρέπεια των Δελφών και τη χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας, με τον δεσπόζοντα γυμνό ασβεστολιθικό όγκο της Ιθώμης, όπου η ακρόπολη, και την χαμηλή εύφορη κοιλάδα γύρω από την αρχαία πόλη. Φτάνει κανείς εκεί οδικώς από Αθήνα ακολουθώντας την οδική αρτηρία Κορίνθου - Τριπόλεως - Μεγαλοπόλεως - Καλαμάτας ή την οδική αρτηρία Κορίνθου - Πάτρα - Πύργος - Κυπαρισσία - Μελιγαλάς. Από την Ολυμπία απαιτεί διαδρομή με αυτοκίνητο μιας περίπου ώρας.

 

 

         Το νεοϊδρυθέν σωματείο «Διάζωμα» μας φιλοξένησε και γι’ αυτό ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους. Ο Καθηγητής της Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, διευθυντής των ανασκαφών και της αναστήλωσης των μνημείων μας ξενάγησε στον Αρχαιολογικό χώρο στις 11 Οκτωβρίου 2008.

         Σαν ελάχιστη προσφορά για την διάδοση των όσων είδαμε και ακούσαμε, είναι και αυτή η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των video που την λήψη έκανε ο Ναπολέων Ροντογιάννης.

 

Η ιστοσελίδα της  Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών  http://www.ancientmessene.gr/index.html 

Η ιστοσελίδα του σωματείου «Διάζωμα» http://www.diazoma.gr/index.php

 

Φωτογραφίες από τον Αρχαιολογικό χώρο

Video από τον Αρχαιολογικό χώρο ανεβασμένα στο site  YouTube  

Σημείωμα σύνταξης: Για να δείτε χωρίς διακοπές τα video, περιμένετε να φορτωθεί αρκετά (κόκκινη ανοιχτόχρωμη γραμμή), πατώντας την παύση (ΙΙ).
Πατώντας το → Watch in high quality έχουμε καλλίτερη εικόνα. Βρίσκεται κάτω δεξιά της προβολής.

Βράδυ στο Ωδείο

Συναυλία στο Ωδείο, του Ελληνικού Κουαρτέτου εκ μέρους της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και της Νομαρχίας Μεσσηνίας προς τιμήν της Α' Γενικής Συνέλευσης του σωματείου "Διάζωμα".

 

 

 

 

 

 

      αριθμός επισκεπτών