Σύσκεψη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στα Γιάννενα,

για την προετοιμασία των εκδηλώσεων,

προς τιμή του

Διονυσίου του Φιλοσόφου

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 

 

Αθήνα 17/5/2011       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος οργανώθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα 16 Μαϊου στα Γιάννενα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την προετοιμασία κύκλου εκδηλώσεων για τα 400 χρόνια από την επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου (1611). Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Ιωαννιτών, Ζίτσας, Σουλίου και Δωδώνης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ηπείρου, ο Σύλλογος Παλαιών Γιαννιωτών καθώς και ιστορικοί, ερευνητές. Από μέρους της Πανηπειρωτικής συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Ιπποκράτης Κατσένης και ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης που ήταν και ο εισηγητής.

Η Π.Σ.Ε. παρουσίασε πρόταση για τη διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων μνήμης και πολιτισμού για τη φετινή επέτειο που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της αξίας και της προσφοράς του επαναστατικού κινήματος του 1611 στην ιστορική διαδρομή του τόπου και του λαού μας καθώς και στην άντληση πολύτιμων, επίκαιρων διδαγμάτων. Η Π.Σ.Ε. απεύθυνε κάλεσμα συνδιοργάνωσης του κύκλου εκδηλώσεων στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε αλληλοενημέρωση για την κατά τόπους προετοιμασία σχετικών εκδηλώσεων, υποβλήθηκαν προτάσεις και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για το πρόγραμμα, το συντονισμό και την καλύτερη διοργάνωση των δράσεων και των εκδηλώσεων. Η σύσκεψη κατέληξε στην ανάγκη σύστασης και λειτουργίας ομάδας εργασίας με την εκπροσώπηση όλων των συμμετεχόντων για τη διαμόρφωση αναλυτικού προγράμματος που θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση στις αρχές Ιουνίου. 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ. 

      

      αριθμός επισκεπτών