Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

"Ο ναός του Απόλλωνος στο Άκτιο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή, 29 Μαΐου 2011, και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κύρια Αλίκη-Ισμήνη Τριάντη, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια). Το θέμα της ομιλίας είναι: Ο ναός του Απόλλωνος στο Άκτιο.

            Η συγκεκριμένη ομιλία διοργανώνεται από την Εταιρεία των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο».

Η κυρία Αλίκη-Ισμήνη Τριάντη σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία (Ολυμπία, Κυκλάδες, Σάμο), στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών και διετέλεσε Έφορος των Αρχαιοτήτων και διευθύντρια του Μουσείου της Ακροπόλεως. Διετέλεσε Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το επιστημονικό της έργο εστιάζεται στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής και είναι δημοσιευμένο σε πλήθος μελετών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Θεωρείται από τους πλέον ειδικούς στην αποκατάσταση των γλυπτών της Ακροπόλεως και είναι μέλος της αντίστοιχης Επιστημονικής Επιτροπής.

Έχει δώσει διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά Ινστιτούτα και Μουσεία. Είναι μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

Την τελευταία δεκαετία διευθύνει τις ανασκαφικές έρευνες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ιερό του Ακτίου Απόλλωνος στο Άκτιο της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Πλατεία 25ης Μαρτίου 6

Τηλ. 2651001050, 2651001089,  Fax: 2651001052

E-mail: ibepka@culture.gr, Website: www.amio.gr

 

  το δελτίο τύπου σε pdf ►

 

      αριθμός επισκεπτών