Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

 «Η Καλαρρυτινή αργυροτεχνία
και οι περιώνυμοι τεχνίτες του ασημιού»

Ομιλία στο Μουσείο Αργυροτεχνίας 19/02/2017

του ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
κ. Απόστολο Κατσίκη

 


 Απόστολος Κατσίκης
 

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία

Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Καλαρρυτών «Η Πίνδος», συνδιοργανώνουν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου (ώρα 11:30), ομιλία με επίκεντρο την καλαρρυτινή αργυροτεχνία, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στην ακρόπολη Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων.

Η ομιλία με τίτλο  «Η Καλαρρυτινή αργυροτεχνία και οι περιώνυμοι τεχνίτες του ασημιού» θα πραγματοποιηθεί από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολο Κατσίκη, ειδικό μελετητή της ιστορίας και του έργου των Καλαρρυτινών ασημουργών.

Η ομιλία πραγματεύεται την ανάπτυξη της αργυροτεχνίας στους Καλαρρύτες των Τζουμέρκων κυρίως τον 18ο και 19ο αιώνα, τις συνθήκες ανάδυσης αυτής της καλλιτεχνικής παράδοσης, τους επώνυμους «χρυσικούς», την πάνδημη διάδοση των δημιουργιών τους στον ευρύτερο ευρωπαϊκό, ασιατικό χώρο και την Αίγυπτο, τα υφολογικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και εν γένει τη διαμόρφωση μιας εξέχουσας καλλιτεχνικής παράδοσης με την παραγωγή θρησκευτικών και κοσμικών έργων τέχνης, που επιδέχονται πολλαπλών ιστορικών και εικαστικών αναγνώσεων.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων 452 21,
Τ: 2651064065
| www.piop.gr

 

   

 

 

 

 

 

   

   αριθμός επισκεπτών
       --