Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας λαμβάνει και φέτος μέρος στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Με αφορμή τον εορτασμό, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Φυτά και βότανα στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας", αναδεικνύοντας τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματα του μουσείου.  

Μέσα από την επαφή με αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της μόνιμης συλλογής και ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην αυλή του μουσείου, το πρόγραμμα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και να αναδείξει τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τον φυτικό κόσμο. Οι μικροί μαθητές, αφού περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση και ανακαλύψουν εκθέματα που απεικονίζουν φυτικά μοτίβα, θα πρασινίσουν την αυλή του μουσείου φυτεύοντας διάφορα λουλούδια και σε εικαστικό εργαστήρι που θα ακολουθήσει, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, που θα αναρτηθούν στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας στο Facebook.

  

    Σας ενημερώνουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή με διευρυμένο ωράριο 8.30-20.00 (Τρίτη κλειστό).

 

   Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού.

 

                                                                                                                              O Προϊστάμενος της Εφορείας

                                                                                                                              κ.α.α.

 

                                                                                                                     Γεωργία Πλιάκου

                                                                                                                         Αρχαιολόγος

 


 

  

      αριθμός επισκεπτών