Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

  

 

Ιωάννινα 17/3/2023

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Το σύμφωνο συνεργασίας που είχε υπογραφεί πριν από δύο χρόνια μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του «Χαμόγελου του Παιδιού» επικύρωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της οργάνωσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Με την επικύρωση αυτή ολοκληρώθηκε το πενθήμερο δράσεων που έγινε και αφορούσε σε προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις παιδιών.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την σημασία της προληπτικής ιατρικής στα παιδιά.

Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος εξήρε τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη συνεργειών ενώ έκανε ειδική μνεία στην εθελοντική συμμετοχή των γιατρών.

Όπως είπε στον παιδικό πληθυσμό αποτυπώνονται προβλήματα υγείας αλλά και βίας τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από συνεργασίες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς με τον Δήμο Ιωαννιτών επιβεβαιώσαμε μία πετυχημένη συνεργασία. Μέσα από την συνεργασία αυτή το επόμενο διάστημα θα εκπαιδεύσουμε το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας για το θέμα των εξαφανίσεων. Θέλω να σημειώσω ότι αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας. Η βία έχει περάσει στην καθημερινότητα των παιδιών και πρέπει να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε όλοι ώστε να σώσουμε τα παιδιά» σημείωσε στις δηλώσεις του.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το προσωπικό από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την δράση στην πόλη όπως και την εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου, υπεύθυνη του Μητρώου Εθελοντών Γιάννα Μαμακή.

«Με την επικύρωση του μνημονίου συνεργασίας εξειδικεύουμε τις δράσεις που θα αναπτυχθούν σε βάθος χρόνου με βασικό γνώμονα την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Εμείς θα βοηθήσουμε ώστε τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον να έχουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται τόσο σε ιατρικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο» τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών ώστε να ανταποκρίνονται σε τέτοια ζητήματα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Χαμόγελο του Παιδιού η επόμενη δράση που θα υλοποιηθεί θα αφορά στην εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας σε θέματα εξαφανίσεων.

Τις ημέρες που λειτούργησαν οι Κινητές Μονάδες εξετάστηκαν εκατοντάδες παιδιά στα οποία προσφέρθηκαν νερά και μικρά γεύματα, προσφορά από τις επιχειρήσεις «Κωστηλάτα» και «Καρβούνης» τις οποίες ευχαριστεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στην ολοκλήρωση της δράσης που έγινε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης, η Γενική Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βασιλική Πασιά, εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Μαμακή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος κα άλλοι.

  


  

 

  

 

      αριθμός επισκεπτών