Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Γ.Ν.- Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ


 

 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023

Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

   Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. 

   Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην άρση του αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από χώρους πολιτισμού, συμμετέχει στον εορτασμό σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας - Γ.Ν. - Κ.Υ. Φιλιατών σχεδιάζοντας για τους ωφελούμενους/ες τις παρακάτω δράσεις:

 

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ | «Όψεις της καθημερινής ζωής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας»

 

Περιλαμβάνει την παρουσίαση και ερμηνεία επιλεγμένων εκθεμάτων που αναδεικνύουν πτυχές της καθημερινής ζωής της αρχαίας Θεσπρωτίας και παράλληλα θα ανακαλέσουν ατομικές ενθυμήσεις στους συμμετέχοντες. Διάρκεια δράσης περίπου 30 λεπτά.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ | Εργαστήριο κατασκευής θεατρικού προσωπείου και κοσμήματος

Με απλά υλικά, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν στην κατασκευή θεατρικών προσωπείων και θα φιλοτεχνήσουν κοσμήματα της επιλογής τους, εμπνευσμένα από την αντίστοιχη ενότητα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

 

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή με διευρυμένο ωράριο 8.00-20.00 (Τρίτη κλειστό).

 

 

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

Ιωάννης Χουλιαράς

 Αρχαιολόγος

 

 

      αριθμός επισκεπτών