Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

«ΤΙΜΗΤΙΚΗ  ΔΙΑΚΡΙΣΗ» ΑΠΕΝΕΜΗΘΗ ΣΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚ. ΛΙΟΛΙΟ, ΣΤΑ 93 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

Μια εξαιρετική εικαστική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις 18 -8-2013, την Κυριακή  το πρωί, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Δ.Δ. ΑΡΤΟΠΟΥΛΑΣ  στο ΔΗΜΟ ΣΕΛΛΩΝ.

 Έγινε η απονομή  ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ  στον καλλιτέχνη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  Ν. ΛΙΟΛΙΟ, από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Επίσημη  εκπρόσωπος ήταν η πρόεδρος του Κέντρου κα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΛΛΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ. Στην αρχή, ο πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  υποδέχτηκε με εγκάρδια λόγια τους παρόντες και τους προσκεκλημένους, στην κατάμεστη αίθουσα.

Στη συνέχεια ο κος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ επί τιμή Σχολικός Σύμβουλος, γιος του Καλλιτέχνη μίλησε  για τον κόπο και το μόχθο που χρειάζεται ο δημιουργός, για να ολοκληρώνει τα έργα του και κατέληξε στο έργο του πατέρα του ,που από μικρό παιδί, τον θυμάται να κλείνεται στο εργαστήρι του για να δημιουργήσει αυτά τα σπάνια εικαστικά θέματα. Έργα ξυλοψηφιδοζωγραφικής, με χιλιάδες ψηφίδες από καπλαμά ,καθώς και έργα ΜΑΡΚΕΤΕΡΙ.

Η κα ΤΖΙΑΛΛΑ  μίλησε για την αξία και τη συμβολή του πολιτισμού στη ζωή μας.

Εστίασε στην ανάλυσή της στην πολύπλοκη τεχνοτροπία των εικαστικών  έργων του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ. Ανήγγειλε ότι έφθασε εκεί για να τιμήσει τον άνθρωπο που ακόμη ,στα 93 του χρόνια, πασχίζει να δημιουργεί το μοναδικό, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ,έργο του.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ διδάχτηκε την τέχνη της ξυλοψηφιδοζωγραφικής στις χώρες της Ευρώπης που ταξίδεψε στη νεαρή του ηλικία. Και  αγάπησε με πάθος αυτό το πολύπλοκο έργο.

Στο σπάνιο είδος αυτής  της τεχνοτροπίας  ,έχει ομότεχνους άλλους δύο σε όλη την Ελλάδα. Και υπηρέτησε την τέχνη του για πολλές δεκαετίες.

Σήμερα, στα 93 του χρόνια, ‘’ΟΔΥΣΣΕΑΣ,, Της  εικαστικής του πορείας ,στη δική του Ιθάκη, συνεχίζει να εργάζεται με ζήλο, ήθος και συνέπεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η κα Τζιάλλα –Μάντζιου του απένειμε την ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, αφού πρώτα ανέγνωσε το κείμενο.

Ο καλλιτέχνης , με συγκίνηση, παρέλαβε το Τιμητικό Δίπλωμα και ψιθύρισε:

 ‘’Χαίρομαι που αξιώνομαι να παραλάβω προσωπικά την τιμητική διάκριση,,

Η αίθουσα διαπνεόταν από συναισθηματική φόρτιση .

Ο καλλιτέχνης καταχειροκροτήθηκε. Και η πρόεδρος του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ έκλεισε προσθέτοντας:

‘’Η παρουσία μου εδώ, σήμερα, για να τιμηθεί  ο κ. Κωνσταντίνος Λιόλιος είναι η καλύτερη φιλοξενία που θα μπορούσε να μου επιφυλαχθεί στη δική μου εικαστική, πνευματική και πολιτισμική οδοιπορία,,

 

   αριθμός επισκεπτών
       --